JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Kari Jalonen Kärppien peräsimeen ensi kaudeksi

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät julkisti perjantain tiedotustilaisuudessa odotetun nimen: Kari Jalonen. Hän toimii Kärppien päävalmentajana seuraavat kolme vuotta.

Jalosella on pitkä Kärppä-tausta: mies oli muun muassa voittamassa Kärpille mestaruutta vuonna 1981. Pelaajauransa jälkeen Jalonen toimi TPS:n valmennusryhmässä, ja viime kaudella hän vaikutti Turun Palloseuran päävalmentajana. Tämän kauden Jalonen on vietellyt sapattia. Jalosen meriitteinä ovat kolme peräkkäistä mestaruutta TPS:n apuvalmentajana ja MM-hopeaa nuorten MM-kisoista 2001.

Kärppien nykyinen päävalmentaja Kari Heikkilä ilmoitti hyvissä ajoin, ettei jatka joukkueen valmentajana enää ensi kaudella.

- Olen tulossa intoa täynnä! Ennen kaikkea tunne on erittäin häkellyttävä. Edessä on kova haaste ja luvassa on raakaa työtä. Kun Juha Junno otti minuun yhteyttä, olin heti kiinnostunut. Sapattivuotena kaipasin pukukoppien hajuja ja meininkiä. Jos kaipuuta ei olisi ollut, olisi voinut alkaa etsimään muita töitä, Jalonen hehkuttaa.

- Omissa toiveissa olisi Reijo Ruotsalaisen jatkaminen apuvalmentajana. Tilanne kuitenkin rauhoitetaan ja asiaan palataan kauden päätyttyä. Valmennustiimin tulisi olla mahdollisimman oululainen, Jalonen pohtii mahdollista Ruotsalaisen jatkamista oululaisseurassa.

Jalonen on seurannut jääkiekkoa tiiviisti, ja suunnittelutyö uuden haasteen eteen alkaa heti sopimuksen julkistamisen jälkeen.

- Suunnittelua ja seuraamista. Tulen käymään Kärppien otteluissa ja tutustun sillä tavoin joukkueeseen. Käyn lähiaikoina Oulussa katselemassa harjoituspaikkoja ja alan tekemään kausisuunnitelmaa, Jalonen piirtelee suuntaviivoja.

-Joukkueen olen nähnyt pelaavan, ja olen tyytyväinen oululaisen kiekkoilun puolesta. Runko on oululainen ja se on kasassa myös ensi kaudelle, ne ovat positiivisia asioita, Jalonen kehuu.

Jalonen on ollut valmentajana TPS:n A- ja B-nuorissa sekä poikien ja nuorten maajoukkueissa, joten hänellä on kokemusta ja silmää nuorten valmennukselle ja kehittämiselle.

- Oulussa nuorisotyö on näyttänyt muulle maalle mallia. Kärpissä tehdään aitoa, kovaa ja nöyrää työtä juniorikiekkoilun eteen. Haluan jatkaa samalla tiellä nuorten kanssa ja tulevien kausien kevääseen ja kesään kuuluu nuorten tehoryhmästrategia, jolla mataloitetaan liigakynnystä jatkossakin, Jalonen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle