BOS - BUF 0.00
CHI - SJS 2.00
WPG - TBL 2.00
VAN - EDM 5.00

Kari Jalonen HIFK:n peräsimeen, Hirschovits, Loppi ja Pitkämäki tuoreet vahvistukset

LIIGA / Uutinen
Helsingin IFK:n uusi valmentaja on Kärpät mestaruuteen luotsannut Kari Jalonen, jonka sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät keskushyökkääjät Kim Hirschovits ja Matias Loppi. Maalivahtiosasto saa tuntuvaa vahvistusta Juha Pitkämäen tehtyä sopimuksen IFK:n kanssa.
lisää

Tom Nybondasin pelinavaus
[lue lisää]Hirschovits ja Loppi palasivat kotiin
[lue lisää]

IFK on kolmena edelliskautena luottanut kanadalaisiin valmentajiin. Nyt vastuu annetaan kotimaiselle käskijälle, kun Kari Jalonen astuu joukkueen ruoriin. Jalonen on päävalmentajana voittanut mestaruuden kolmesti, viimeksi päättyneellä kaudella, kun hän luotsasi Kärpät Suomen mestariksi. Kakkosvalmentajana Jalonen on päässyt nostelemaan Kanada-maljaa myös kolmesti ja pelaajaurallaan peräti viidesti.

Kärpistä IFK:n valmennukseen siirtyy myös kuntovalmentaja Harri Hakkarainen. Joukkueen kakkosvalmentaja on ensi kaudella Kai Rautio, joka on valmentanut menestyksekkäästi Pelicansin A-junioreita. IFK on tuttu joukkue sekä Jaloselle että Rautiolle, sillä kumpikin on pelaajaurallaan edustanut helsinkiläisseuraa. Maalivahtivalmentajana jatkaa Sakari Lindfors.

Pelaajarintamalla IFK julkaisi kolme uutta sopimusta ja tukun jatkosopimuksia. Joukkue luottaa myös keskushyökkääjärintamalla kotimaisiin voimiin, kun Kim Hirschovits ja Matias Loppi palaavat joukkueeseen. Sekä Hirschovits että Loppi ovat IFK:n omia kasvatteja. Kaikki uudet tulokkaat solmivat helsinkiläisseuran kanssa kaksivuotiset sopimukset.

185-senttinen ja 85-kiloinen Hirschovits siirtyi suurella kohulla kasvattajaseurastaan Jokereihin kaksi vuotta sitten. Doug Sheddenin luottopelaaja iski ensimmäisellä jokerikaudellaan uransa parhaat tehopisteet 19+40=59. Toisella kaudella pisteitä syntyi 17+24=41. Pudotuspeleissä tahti hieman hyytyi, sillä 17 ottelun saldoksi jäi pisteet 2+5=7.

Matias Loppi on myös IFK:n kasvatteja. 28-vuotias Loppi ei onnistunut vuosituhannen vaihteessa saamaan pelipaikkaa helsinkiläisseurassa. Tie vei ensin SaiPaan, sieltä Mestiksen kautta Italian ja Ruotsin sarjoihin. Kiekko-Vantaalla hyvin sujuneen kauden jälkeen Loppi siirtyi Lahden Pelicansin riveihin, jossa läpimurto vihdoin onnistui. 185-senttinen ja 89-kiloinen Loppi viihtyi Lahdessa kolme kautta. Uransa parhaat tehot sentteri iski päättyneellä kaudella naputeltuaan tehot 18+40=58. Pudotuspeleissä Loppi iski tänä keväänä kuudessa ottelussa pisteet 1+7=8.

Maalivahti Juha Pitkämäki siirtyy IFK:hon Elitserienin Mora IK:sta. 29-vuotias Pitkämäki on Suomessa aikaisemmin edustanut Ilvestä ja JYPiä. Pitkämäki palkittiin toissa kaudella Elitserienin parhaana maalivahtina, mutta päättynyt kausi sujui hieman vaisummin ja Moran kohtalona oli tippua Allsvenskaniin.

IFK:ssa nähdään ensi kaudella myös suuri ulkoinen muutos, kun kissapeto poistuu pelipaidan rintamuksesta ja tilalle tulee perinteinen kilpilogo. Petosymbolia ei kuitenkaan heitetä kokonaan romukoppaan vaan se tulee edelleen esiintymään IFK:n paidassa.

IFK:lla on nyt kasassa 22 pelaajasopimusta ja kolme valmentajasopimusta.

Valmentajat: Kari Jalonen, Kai Rautio, Harri Hakkarainen

Maalivahdit: Juha Pitkämäki, Jani Nieminen, Aleksis Ahlqvist

Puolustajat: Ilkka Heikkinen, Hannu Pikkarainen, Aleksi Holmberg, Mikko Turunen, Joni Haverinen, Juha-Petteri Purolinna, Veli-Matti Talonen (a-jun.)

Hyökkääjät: Kim Hirschovits, Matias Loppi, Jermu Porthen, Jerry Ahtola, Janne Keränen, Siim Liivik, Kimmo Kuhta, Jussi Pesonen, Lennart Petrell, Ilkka Pikkarainen, Arttu Luttinen, Eetu Pöysti, Max Wärn.

» Lähetä palautetta toimitukselle