Kari Heikkilä jatkaa Oulussa

LIIGA / Uutinen
Hiukan yli kaksi vuotta Kärppien päävalmentajana toiminut Kari Heikkilä jatkaa joukkueen valmentamista ensi kaudellakin. Tammikuussa 2001 Juhani Tammisen tilalle tullut Heikkilä on tehnyt Kärppien peräsimessä hyvää työtä ja palkintona siitä on taskussa vuoden jatkosopimus.

Kärppien seurajohto ilmoitti ennen kauden alkua tavoitteeksi viime kauden kuudennen sijan parantamisen. Kärpät ovat olleet lähes koko kauden ajan sarjassa neljän parhaan joukossa, joka puolestaan on joukkueen itsensä asettama tavoite. Kotietu on luonnollinen tavoite myös runkosarjan lopuksi.

- Olen tyytyväinen tähän ratkaisuun ja etenkin siihen, että se saatiin tehtyä näin hyvissä ajoin. Kilpailutilanne valmentajamarkkinoilla on kova, joten ajoissa tehty ratkaisu antaa meille paremmat mahdollisuudet tehdä rakennustyötä ensi kautta varten, tyytyväinen Heikkilä sanoi.

- Olemme rakentaneet hallitusti tämän seuran menestystä ja perusta alkaa olla hyvässä kunnossa. Jotta pysymme menestyksessä mukana on meidän aloitettava tulevaisuuden ja ensi kauden suunnittelu jo nyt. Kärpät on seurana menossa kohti kärkeä, kun taas toisaalta osa joukkueista on osoittanut taantumisen merkkejä, Heikkilä jatkoi.

- Työtäni on auttanut alusta asti se, että jokaisella ratkaisulla on ollut seurajohdon tuki. Yhteistyössä olemme kaikki merkittävät päätökset tehneet. Meillä on ollut tällä kaudella hyvä valmennustiimi, joka parantaa suoritustaan jatkuvasti. Kyselyitä oli muualtakin, mutta Kärpät oli minulle se ykkösvaihtoehto. En edes harkinnut muualle siirtymistä.

Kärpät tiedottivat lisäksi kahdesta uudesta pelaajasopimuksesta. Joukkueen positiivisin yllättäjä ja seuran toiseksi paras maalintekijä Mika Pyörälä sekä viime viikolla edustusjoukkueessa debytoinut Oskari Korpikari jatkavat oululaisseurassa kevääseen 2006 asti. Superlupaus, vuonna 1984 syntynyt Korpikari oli erittäin tyytyväinen tehtyyn sopimukseen.

- Tämä on hyvä seura. Siviiliasiat on Oulussa hoidettu erittäin hyvin, jotta voin suorittaa kouluni ja armeijan yhdessä pelaamisen ohessa, Korpikari totesi.

Viime aikoina on kiivasta keskustelua aiheuttanut tshekkihyökkääjä Petr Tenkratin loukkaantuminen ja Marko Tuomaisen saama pelikielto. Bluesin seurajohto on kyseenalaistanut Kärppien toiminnan ja pyytänyt kurinpitäjä Frank Mobergia tutkimaan tapauksen taustat. Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno kommentoi kohua näin:

- Frank Moberg on ollut yhteydessä lääkäriimme, joka kertoi arvioineensa Tenkratin sairasloman pituudeksi 3-4 viikkoa. Tapauksesta on kurinpitäjä tuomionsa antanut ja se on kolmen ottelun pelikielto Marko Tuomaiselle, eikä se enää siitä muuksi muutu, Junno totesi.

- Näitä murtumia kun on niin vaikea arvioida. Otetaan vaikka esimerkiksi Petr Ton, jonka arvioitiin olevan sivussa kaksi viikkoa, mutta nyt tuo sairasloma on kestänyt jo viisi viikkoa, Juha Junno kommentoi. - Emmehän me tahallaan pidä pelaajaa sivussa kaukalosta, ellei hän olisi loukkaantunut.

Tenkratin sairasloma kesti siis kolme viikkoa ja hän menetti mahdollisuutensa osallistua Baltica-turnaukseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle