TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Kari Eloranta HeKin luotsiksi

MESTIS / Uutinen
Mestiksessä pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Heinolan Kiekko on värvännyt ensi kauden valmentajakseen Kari Elorannan. Kokenut kiekkoammattilainen on tehnyt heinolalaisseuran kanssa ensi kauden kattavan valmentajasopimuksen.

52-vuotias Eloranta on tienannut elantonsa jääkiekkoilusta kolmisenkymmentä vuotta. Viimeisimmät pestit olivat ruotsalaisessa Morassa ja sveitsiläisessä Rapperswill-Jona Lakers, joita Eloranta valmensi päättyneellä kaudella.

– Onhan tämä ihan hurjan iso asia HeKille ja heinolalaiselle kiekkoilulle. Eiköhän tästä hyödy koko Päijät-Hämeen alueen kiekkoilu, maiskuttelee HeKin toiminnanjohtaja Janne Sinkkonen seuran kotisivuilla.

Lahtelaislähtöisellä Elorannalla on valmentajakokemusta myös SM-liigasta, jossa luotsasi viimeksi Ilvestä. Puolentoista vuoden pesti tamperelaisseurassa päättyi marraskuussa 2006. Sitä ennen Eloranta nosti Pelicansin liigaan keväällä 1999 ja luotsasi lahtelaiset liigan vitossijalle kauden 2002 päätteeksi.

Pelaajaurallaan Eloranta saavutti leijonapaidassa Suomen ensimmäisen arvokisamitalin - olympiahopeaa 1988. Yhteensä maaotteluita kertyi 139. Suomen ja Ruotsin pääsarjoista plakkariin kertyi yhteensä yli 500 ottelua, minkä lisäksi Eloranta pelasi 267 ottelua NHL:ssä.

– Elorannan ehkä suurin vahvuus valmentajana on se, että hän ymmärtää peliä ja pelaajia todella paljon. Hän on myös ehdottoman rehellinen ja pitää sanansa. Todellinen ammattilainen.

Myös pelaajisto alkaa hahmottua

Uuden päävalmentajan nimen lisäksi HeKi julkaisi neljä jatkosopimusta viime kauden runkomiehistöön kuuluneiden pelaajien kanssa.

Joukkueessa jatkaa 21-vuotias puolustaja Sakari Leino, joka pelasi HeKin riveissä 32 ottelua tehoilla 2+1. Toinen nimensä sopimuspaperiin rustannut pelimies on hyökkääjä Joni Isomäki, 22, jonka tilastoihin merkittiin 38 ottelussa tehopisteet 4+7. Molempien pelureiden sopimukset ovat mallia 1+1-vuotta.

Tämän lisäksi HeKin värejä kantavat jatkossa 21-vuotiaat hyökkääjät Janne Ritamäki ja Petteri Laine. Ritamäki nakutti 40 ottelussa tilastoihinsa pisteet 1+6, kun taas Laineen vastaavat saldot olivat 33 kamppailussa merkityt kaksi syöttöpistettä. Kumpaisenkin hyökkääjän sopimus kattaa tulevan kauden.

– Näiden neljän jo tehdyn sopimuksen lisäksi viime kauden porukasta seitsemälle on tehty tarjous ja muutamalle vielä mahdollisesti tarjotaan jatkoa. Vaihtuvuutta kuitenkin tulee jonkin verran, niin kuin on tullut joka vuosi. Ehkä noin 10 pelaajaa tulee vaihtumaan, päättää Sinkkonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle