Kapanen, Laaksonen ja Rintanen kisajoukkueeseen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Carolina Hurricanes tippui myöhään eilen illalla NHL:n pudotuspeleistä ja näin tuulennopea laituri Sami Kapanen vapautui Suomen maajoukkueen käyttöön. Myös Minnesotan laituri Antti Laaksonen ja TPS:n Kimmo Rintanen on valittu kisakoneeseen. Edmontonissa kauden pelannut Janne Niinimaa jää sopimuksen puuttumisen takia pois kisoista, kuten myös joukkueesta pudonnut Niklas Hagman.

Sami Kapanen ilmoitti kiinnostuksensa maajoukkueeseen jo ennen pudotuspelien alkua ja nyt Canesin hyökkääjän matka Saksan kisoihin varmistuikin.

Janne Niinimaa jää kisoista pois agenttinsa Don Baizleyn ja pelaajayhdistyksen kehoituksen vuoksi. Niinímaalla on edessään tiukat sopimusneuvottelut, jotka toimivat linjanvetona kaikkien nuorien huippupakkien sopimuksille.

Myöhemmin illalla Hannu Aravirta valitsi myös Minnesota Wildin Antti Laaksosen ja Turun Palloseuran Kimmo Rintasen. Laaksonen valittiin joukkueeseen ns. try-outin kautta, jossa hyökkääjä joutui antamaan lopulliset näytöt harjoitusotteluissa. Rintanen sivuutti laiturin paikalta Kärppien nuoren Niklas Hagmanin, joka jää odottamaan MM-debyyttiään.

Puolustuspäähän mahdollisia NHL-vahvistuksia olisivat Janne Laukkanen ja Jere Karalahti. Molempien joukkueet ovat kuitenkin ottelusarjoissaan johtoasemassa, mutta Aravirta seuraa tilanteen kehittymistä.

Teemu Selänne jää odotetusti pois kisoista murtuneen peukalonsa takia

» Lähetä palautetta toimitukselle