Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo on kohun keskellä – kävi ennenaikaisesti HIFK:ta vastaan

LIIGA / Uutinen
Jääkiekon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo joutuu vastaamaan johtamalleen hallitukselle viestinnästään.
Kuva © Juha Sorri

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n puheenjohtajan, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon (kok.) ulostulo Helsingin IFK:n keskushyökkääjän Juhani Tyrväisen tapauksesta on Jatkoajan tietojen mukaan aiheuttanut nyrpeyttä sekä hänen johtamassaan yhdistyksessä että Jääkiekon SM-liiga Oy:n sisällä.

– Olen sopinut Wallinheimon kanssa, että hänen viestintänsä menee hallituksemme käsittelyyn. Hallituksen jäsenet eivät ole vaatineet sitä, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kertoo.

Puheenjohtaja tuomitsi julkisesti ja voimakkaasti yksittäisen pelaajan yksittäisen pelitilanteen. Hän teki sen mikroblogipalvelu Twitterissä henkilökohtaiselta käyttäjätililtään. Liigan kurinpitodelegaatio ei ollut ehtinyt edes tehdä tapahtuneesta virallista kurinpitotapausta. Jo pelkästään yksittäisen pelitilanteen julkinen kommentointi – saati voimakas tuomitseminen – on Liiga-pelaajien edunvalvontajärjestön puolelta hyvin poikkeuksellista. Siksi Wallinheimon toimintatapa nostattaa närää häntä kohtaan.

Tyrväisen viimelauantainen poikittaisen mailan isku Oulun Kärppien laitahyökkääjän Kristian Vesalaisen polveen on Liigan tämän hetken kuumin puheenaihe. Ennen kuin kurinpitodelegaatio oli ehtinyt julkaista asiaan minkäänlaista kantaansa, Wallinheimo twiittasi aiheesta sunnuntaina puoliltapäivin.

– Tällaiset teot eivät saa kyllä minkäänlaista ymmärrystä jääkiekkoyhteisössämme, hän kirjoitti.

Kirjoituksen kyljessä on aihetunnisteena Pelaajayhdistyksen lyhennenimi SJRY sekä linkki toisen Twitter-käyttäjän lyhytvideoon pelitilanteesta. Jää epäselväksi, viittaako Wallinheimon #sjry-aihetunniste siihen, että hänen mainitsemansa jääkiekkoyhteisö on Pelaajayhdistys.

Liiga-pelaajien asemaa edistämään pyrkivän ry:n puheenjohtajan julkinen, oma-aloitteinen hyökkäys edustamaansa tahoon lukeutuvaa yksilöä kohtaan näyttää kummalliselta. Wallinheimo flirttaili aihetunnisteellaan kommentoivansa nimenomaan yhdistyksen nimissä.

SJRY:n hallituksessa istuvat Liiga-pelaajista Tomi Kallio ja Jonne Virtanen TPS:stä sekä Lukon Teemu Ramstedt, Mestiksestä Espoo Unitedin Kim Hirschovits ja ulkomailla pelaavat Marko Pöyhönen, Henri Laurila, Henri Heino, Mikko Rämö ja Harri Tikkanen.

Liigaa hallinnoivalle Jääkiekon SM-liiga Oy:lle työntekijäpuolen johdon sooloilu puolestaan näyttäytyy varpaille astumisena ja paineen luomisena.

Ei ole tiedossa, kuuluuko Tyrväinen Wallinheimon johtamaan yhdistykseen. Valtaosa Liiga-pelaajista kuuluu. Wallinheimo on entinen maajoukkuetason maalivahti. Hän ilmoitti Jatkoajalle, ettei kommentoi edessä olevaa hallituskäsittelyä julkisesti.

Artikkelia muokattu 6.3.2018 kello 11.40: Lisätty Jarmo Saarelan sitaatti.

» Lähetä palautetta toimitukselle