Kansainvälinen jääkiekkoliitto asetti ruotsalaiset pelikieltoon, koska he riisuivat neljä kuukautta sitten mitalinsa liian nopeasti

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsin nuorten joukkueen pelaajat ja valmentajat saivat rangaistuksia.
Kansainvälinen jääkiekkoliitto on jakanut peli- ja toimitsijakieltoja ruotsalaisille heidän käytöksestään nuorten MM-kisojen finaalin jälkeisessä palkintojenjakoseremoniassa.

Ruotsi hävisi Buffalossa pelattujen nuorten MM-kisojen finaalin tammikuun alussa Kanadalle ja joutui näin tyytymään hopeamitaleihin. Palkintoseremonian jälkeen moni ruotsalaispelaaja ja -valmentaja otti mitalin pois kaulastaan heti sen saatuaan. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on nyt jakanut noille henkilöille rangaistuksia.

Pelaajista joukkueen kapteenille Lias Anderssonille annettiin neljän ottelun pelikielto, kun Axel Jonssonin, Rasmus Dahlinin, Jesper Boqvistin ja Olle Eriksson Ekin pelikiellon pituudeksi määrättiin kaksi ottelua. Tuomiot koskevat pääosin nuorten MM-kisoja, joissa voivat ensi vuonna pelata vain Dahlin sekä Eriksson Ek. Koska Dahlin oli alle 18-vuotias, hänelle tuomio asetettiin poikien MM-kisoihin, joihin hän ei osallistunut muutenkaan.

Anderssonin muita kovemman tuomion perusteena oli myös se, että hän heitti mitalinsa katsomoon seremonian aikana.

Valmennusryhmästä päävalmentaja Tomas Monten sai kolmen, apuvalmentaja Henrik Stridh kahden ja maalivahtivalmentaja Nizze Landen niin ikään kahden ottelun toimitsijakiellon, joka pätee vuoden 2019 nuorten MM-kisoissa.

IIHF:n kurinpitoryhmä perusteli, että pelaajat osoittivat itsehillinnän puutetta sekä antoivat väärän mielikuvan siitä, että vain voitolla on merkitystä, mikä on kurinpitoryhmän mukaan urheilun arvojen vastaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle