Kanen taidot liikaa Sabresille, Blues päätti Flamesin voittokulun

Patrick Kane ja Artemi Panarin olivat jälleen Blackhawksin voiton arkkitehteja.
Patrick Kane iski ratkaisun, kun Chicago Blackhawks kukisti Buffalo Sabresin voittolaukauskilpailun jälkeen 3-2. Kierroksen toisessa iltapäiväottelussa Jori Lehterä maalasi, kun St. Louis Blues katkaisi tylysti Calgary Flamesin seitsemän ottelun mittaisen voittoputken lukemin 3-2.

Ottelun avauserässä nähtiin vain yksi maali. Dennis Rasmussen sai syötön Michal Rozsivalilta, hassutti Sabres-pakiston ja ohitti Chad Johnsonin tarkalla rannelaukauksella. Peliä oli tässä vaiheessa pelattu kuusi minuuttia.

Sabres tasoitti toisessa erässä kuuden minuutin pelin jälkeen. Cody Franson ehti ensimmäisenä Jack Eichelin ampumaan päätykiekkoon ja ohitti Corey Crawfordin, joka oli tilanteesta auttamattomasti myöhässä.

Kolmatta erää oli jäljellä neljä minuuttia, kun Sam Reinhart antoi nappisyötön maalin takaa Ryan O'Reillylle, eikä tämä erehtynyt. Sabresin riemu oli kuitenkin lyhytaikainen. 34 sekuntia ennen loppua tutkapari Artemi Panarin-Patrick Kane iski ylivoimalla pelin tasoihin. Kane lopulta ratkaisi taiturimaisella suorituksellaan voiton Blackhawksille voittomaalikilpailussa.

Flamesin voittoputki katkesi Bluesin käsittelyssä

Kierroksen toisessa iltapäiväottelussa Calgary Flames haki kahdeksatta peräkkäistä voittoaan St. Louis Bluesin kustannuksella. Nuottipaidat siirtyivät johtoon jo minuutin pelin jälkeen, kun Vladimir Tarasenko ohjasi Carl Gunnarssonin siniviivavedon maaliin. Kaksi minuuttia myöhemmin Tarasenko löysi nappisyötöllä Colton Paraykon, joka veivasi Flames-puolustuksen kahville ja laittoi kiekon rystyltä ohi Karri Rämön.

Blues siirtyi toisen erän lopussa jo kolmen maalin karkumatkalle. Alexander Steen löysi hienolla poikittaissyötöllä Jori Lehterän, joka ampui tulisen lämärin maalin kattoon. Maali oli Lehterälle kauden neljäs.

Flames ei kuitenkaan myynyt nahkaansa helpolla. Ensin Sean Monahan ohjasi Mark Giordanon siniviivalaukauksen ilmasta maaliin, kun kolmatta erää oli pelattu neljä minuuttia. Maalia tarkasteltiin pitkään videolta, koska Monahanin epäiltiin ohjanneen maalin korkealla mailalla. Lopulta maali kuitenkin hyväksyttiin. Neljä minuuttia ennen ottelun loppua Giordano itse viimeisteli vastahyökkäyksen päätteeksi tyylikkäästi 3-2-kavennuksen. Flames haki lopussa vielä tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Blues piti pintansa ja vei voiton.

Korpisalolle uran avausvoitto

Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo saalisti NHL-uransa avausvoiton, kun Philadelphia Flyers kaatui voittolaukauskilpailun jälkeen 3-2. Ratkaisun iski Brandon Dubinsky. Varsinaisella peliajalla Blue Jacketsin maaleista vastasivat Brandon Saad ja Ryan Murray. Flyersin maalit merkittiin Scott Laughtonin ja Jakub Voracekin nimiin.

Koivun ja Granlundin tehot eivät riittäneet

Minnesota Wildin Mikko Koivu ja Mikael Granlund saalistivat kumpikin syöttöpisteen 3-2-tappiossa Nashville Predatorsille. Predatorsin maaleista vastasivat Filip Forsberg, James Neal ja Mike Ribeiro. Wildin maalit merkittiin Zach Parisen ja Jason Zuckerin nimiin. Predatorsin maalilla Pekka Rinne torjui 20 kertaa.

Starsin tulivoima liikaa Canadiensille

Dallas Starsin Antti Niemi torjui 21 laukausta, kun Stars kuritti kotonaan Montreal Canadiensia lukemin 6-2. Isäntien hahmo oli tehot 2+1 mättänyt Jamie Benn. Myös Patrick Sharp, Jason Spezza, Tyler Seguin ja Patrick Eaves saivat nimensä maalitilastoon. Canadiensin maaleista vastasivat Daniel Carr ja Paul Byron.

Maple Leafs nollasi Kingsin

Toronto Maple Leafsin Leo Komarov iski tehot 2+1, kun Maple Leafs kaatoi kotonaan Los Angeles Kingsin 5-0. Komarovin lisäksi Maple Leafsin toinen tehomies oli pisteet 2+2 summannut Michael Grabner. Byron Froese osui kerran.

BUFFALO - CHICAGO 2-3 vl.

ST. LOUIS - CALGARY 3-2

COLUMBUS - PHILADELPHIA 3-2 vl

DALLAS - MONTREAL 6-2

NEW JERSEY - ANAHEIM 1-2

PITTSBURGH - CAROLINA 1-2

TORONTO - LOS ANGELES 5-0

NASHVILLE - MINNESOTA 3-2