Kanen pisteputki kasvaa yhä, myös Teräväinen onnistui

Kuka pysäyttäisi Kanen? Jets oli sunnuntaina jo lähellä.
Patrick Kane venytti mahtavaa pisteputkeaan jo seuraennätysmittoihin, kun Chicago Blackhawks nitisti kotonaan Winnipeg Jetsin 3-1.

Patrick Kane jatkoi huimaa pisteputkeaan Winnipeg Jetsin kustannuksella ja on nyt kerännyt tehopisteitä 22 peräkkäisessä ottelussa. Samalla amerikkalaistaituri nousi pisteputkellaan Chicago Blackhawksin ennätysmieheksi ohitettuaan Bobby Hullin yli neljäkymmentä vuotta vanhan ennätyksen.

Kane saavutti ennätyspisteensä maalisyötöllä ottelun päätöshetkillä. Hän löi hanskallaan kiekon keskialueelle Artemi Panarinille, joka laukoi pelivälineen tyhjään Jets-maaliin manitobalaisten haettua tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Jets piti läpi ottelun hyvin pimennossa Kanen tähdittämän Blackhawks-ketjun, jossa miehen rinnalla pelasivat totutusti Panarin ja sentteri Artjom Anisimov. Blackhawksin onneksi Jonathan Toewsin johtama ykkösketju pelasi tehokkaasti ja vastasi kotijoukkueen kahdesta ensimmäisestä maalista.

Ykkösketju vireessä, takalinjoille jobinpostia

Avauserän loppupuolella Marian Hossa ohitti kelpo ottelun Jets-maalilla pelanneen Michael Hutchinsonin. Brent Seabrookin epäonnistunut siniviivalaukaus pomppi onnekkaasti Teuvo Teräväisen ja Dustin Byfuglienin varusteiden kautta maalin eteen Hossalle, joka viimeisteli hallitusti erän ainoan osuman.

Toisen erä ainokaisesta vastasi puolestaan vierailija Winnipeg Jets. Ruotsalaispuolustaja Tobias Enström rakensi vahvalla kiekollisella nousullaan paikan maalin eteen voimalaituri Chris Thorburnille, joka nosti kiekon maalin kattoon.

Hallitseva Stanley Cup -mestari Blackhawks otti komennon uudelleen heti kolmannen erän alussa, kun Teräväisen laukaus pienestä kulmasta ohitti Hutchinsonin. Teräväinen pelasi läpi ottelun pirteästi isäntien ykkösketjussa ja palkittiinkin ottelun kolmostähtenä. Panarin pääsi viimeistelemään loppulukemiksi 3-1 tyhjään maalin ottelun loppuminuuteilla.

Blackhawks menetti ottelun aikana riveistään puolustaja Trevor Daleyn, joka sai epäonnisesti Thorburnin polvesta osuman päähänsä. Kanadalaispuolustaja jätti ottelun kesken. Myös Trevor van Riemsdyk joutui hetkeksi hoidettavaksi kesken ottelun, mutta hänen onnistui palata vielä myöhemmin kaukaloon.

CAROLINA - ARIZONA 5-4
CHICAGO - WINNIPEG 3-1
NEW JERSEY - FLORIDA 4-2
NY RANGERS - OTTAWA 4-1
EDMONTON - BUFFALO 4-2
ANAHEIM - PITTSBURGH 2-1
LOS ANGELES - TAMPA BAY 3-1