Kanadan Quenneville sairaalaan, Babcockista uusi päävalmentaja

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanadan päävalmentaja Joel Quenneville on viety sairaalaan juuri Tsekeissä pelattavien MM-kisojen aattona. Miehen tila ei ole vakava, mutta Kanadan joukkueenjohto päätti, että Mike Babcock ottaa hänen tehtävänsä hoitoon.

Quenneville on valittanut huonovoittisuutta koko Prahassa olon ajan ja kärsinyt unettomuudesta ja sen epäillään aiheuttaneen hänelle akuutin burn outin. Häntä hoidettiin prahalaisessa sairaalassa, mutta on nyt vapautettu sairaalahoidosta. Ensi syksynä 46 vuotta täyttävän Quenneville on kuitenkin edelleen niin heikossa kunnossa, ettei hän voi matkustaa kotimaahansa. Tämä tapahtuu kuitenkin heti kun lääkärit antavat siihen luvan.

Kanadan joukkueenjohto, etunenässä GM Jim Nill pitivät lauantai-iltana pitkän palaverin, jonka jälkeen he nimesivät apulaisvalmentaja Mike Babcockin päävalmenajaksi. Toinen apulaisvalmentaja Tom Renney jatkaa tehtävässään normaalisti.

- Tämä turnaus kestää kymmenen päivää, emmekä voi odotella esimerkiksi kuutta päivää, että saisimme uuden päävalmentajan. Asia piti ratkaista heti, Nill toteaa kansainvälisen jääkiekkoliiton kisasivuilla.

Sekä Babcock että Renney ovat kokeneita valmentajia arvokisatasolla. Tällä hetkellä New York Rangersia valmentava Renney on valmentanut Kanadan maajoukkuetta Lillehammerin olympialaisissa 1994 sekä kolme kertaa MM-kisoissa vuosina 1995, 1996 ja 2000. Anaheimin luotsina toimiva Babcock on valmentanut Kanadaa ainoastaan yksissä kisoissa, mutta tulokset puhuvat puolestaan. Hänen johdollaan Kanada vei kultaa vuonna 1997. Babcock johdatti Anaheim Mighty Ducksit kaikkien yllätykseksi Stanley Cup-finaaleihin vuonna 2003. Tänä keväänä mahtiankat jäivät pudotuspelien ulkopuolelle. Kanadan joukkue harkitsee toisen apulaisvalmentajan tuomista ryhmään kesken kisojen.

Maaliskuun 15. Kanadan päävalmentajaksi nimitetty Quenneville toimi aiemmin St. Louisin päävalmentajana, mutta sai tehtävästään potkut helmikuun loppupuolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle