Kanadan Olympia-joukkueen ehdokaslista julkaistiin

NHL, MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanada julkaisi oman Salt Lake Cityn Olympiajoukkueen pelaaja-ehdokas listansa tiistaina. Listassa oli muutama hieman yllättävä nimi kuten Dallasin Brendan Morrow tai Edmontonin Eric Brewer.

Kanadan Salt Lake Cityn Olympia-joukkueen ehdokaslista julkaistiin tiistaina. Ryhmään oli valittu jo etukäteen kahdeksan varmaa pelaajaa, jotka tulevat pelaamaan Olympialaisissa. Nämä kahdeksan etukäteen valittua olivat keskushyökkääjät Mario Lemieux, Joe Sakic ja Steve Yzerman, laitahyökkääjät Paul Kariya ja Owen Nolan, sekä puolustajat Scott Niedermayer, Rob Blake ja Chris Pronger.

Nyt julkaistussa listassa oli muutama pieni yllätys. Listalle olivat nimittäin päässeet mm. vuoden pelaamattomana ollut Philadelphian entinen kapteeni Eric Lindros ja aineiden väärinkäytön vuoksi viime kautensa keskeyttänyt New York Rangersien Theoren Fleury. Lisäksi listalla oli Buffalon entinen kapteeni ja koko viime kauden väliin jättänyt Mike Peca.

Tämän lisäksi listalla esiintyy muutama nuori, kansainvälisesti melko kokematon pelaaja kuten Dallasin laitahyökkääjä Brendan Morrow ja Edmontonin puolustaja Eric Brewer.

Listalle eivät NHL:n tämän hetken tähtipelaajista päässeet mm. Bostonin keskushyökkääjät Joe Thornton tai Jason Allison, Detroitin laitahyökkääjät Brendan Shanahan tai Luc Robitaille, Carolinan keskushyökkääjä Rod Brind'Amour eikä New Jerseyn laitahyökkääjä John Madden.

Nyt valittuun ehdokaslistaan valittiin kaikkiaan 34 pelaajaa. Näistä 34:stä pelaajasta valitaan todennäköisesti lopullinen 23:n pelaajan Olympia-joukkue ennen joulukuun 22. päivää.
Nyt valitut pelaajat aloittavat kautensa muita NHL pelaajia aikaisemmin, sillä ryhmä harjoittelee Calgaryn Father David Bauer Olympic Arenalla syyskuun 4. - 7. päivien välisen ajan. Tilaisuus on suljettu yleisöltä, mutta avoin medialle.

"Meidän joukkueenjohto- ja valmennuspuoli uskovat, että joukkueen yhteen kokoaminen ennen NHL kautta on hyvin tärkeää. Meillä oli yli 40:n Olympia-ehdokas pelaajan lista tehtynä, mutta meistä tuntui, että 34 pelaajassa riittää tarpeeksi haastetta valita sopiva joukkue". Kanadan Olympia-joukkueen johtaja Wayne Gretzky sanoi. Gretzky on valinnut Kanadan joukkueen toimitusjohtajaksi Edmontonin suuruuden ajan luottopuolustajan Kevin Lowen ja päävalmentajaksi nykyisen Toronton päävalmentajan ja toimitusjohtajan Pat Quinnin.

Kanadan maajoukkueen Salt Lake Cityn Olympialaisten ehdokaslista kokonaisuudessaan on seuraava:

Keskushyökkääjät:

Mario Lemieux (PIT - varma valinta)

Joe Sakic (COL - varma valinta)

Steve Yzerman (DET - varma valinta)

Eric Lindros (PHI)

Mike Peca (NYI)

Keith Primeau (PHI)

Jason Arnott (NJD)

Joe Nieuwendyk (DAL)

Pierre Turgeon (DAL)

Laitahyökkääjät:

Paul Kariya (ANA - varma valinta)

Owen Nolan (SJ - varma valinta)

Mark Recchi (PHI)

Simon Gagne (PHI)

Alex Tanguay (COL)

Anson Carter (EDM)

Ryan Smyth (EDM)

Theoren Fleury (NYR)

Brendan Morrow (DAL)

Puolustajat:

Rob Blake (COL - varma valinta)

Chris Pronger (STL - varma valinta)

Scott Niedermayer (NJD - varma valinta)

Ed Jovanovski (VAN)

Scott Stevens (NJD)

Eric Desjardins (PHI)

Al MacInnis (STL)

Adam Foote (COL)

Derek Morris (CGY)

Wade Redden (OTT)

Richard Matvichuk (DAL)

Eric Brewer (EDM)

Maalivahdit:

Patrick Roy (COL)

Ed Belfour (DAL)

Martin Brodeur (NJD)

Curtis Joseph (TOR)

» Lähetä palautetta toimitukselle