Kanadalle pronssimitalit hurjan maali-iloittelun päätteeksi

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanada sai pientä lohdutusta välieräpettymykselleen, kun se kaatoi pronssiottelussa Tšekin
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Kanada on vuoden 2018 olympialaisten pronssimitalisti. Vaahteranlehtipaidat voittivat pronssiottelussa Tšekin värikkäiden vaiheiden jälkeen 6-4.

Miesten olympiaturnaus Pyeonchangin vuoden 2018 olympialaisissa on edennyt siihen pisteeseen, että turnauksesta on jäljellä enää finaali Venäjän OU:n ja Saksan välillä.

Tänään vuorossa oli turnauksen pronssiottelu, jossa kohtasivat välierässä Venäjän OU:lle hävinnyt Tšekki ja yllätystappion Saksalle kärsinyt Kanada.

Kanada sai otteluun lentävän lähdön ja se johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen jo 3-1. Kanadan maaleista vastasivat kokeneet Derek Roy ja Chris Kelly sekä Sveitsin NLA:ssa pelaava Andrew Ebbett.

Pronssiottelusta muodostui lopulta todellinen maalijuhla ja kun sekä Ebbett että Kelly osuivat toistamiseenkin, johti Kanada ottelua kolmannen erän puolivälissä jo ratkaisevan tuntuisesti 5-2.

Raskas isku Tšekin mitalihaaveille oli, kun Martin Eratin tekemä 5-3-kavennus hylättiin Kanadan päävalmentaja Willie Desjardinsin onnistuneen haaston jälkeen maalinvahdin häirinnän takia.

Kolmannen erän loppupuolella Tšekki kuitenkin nousi vielä kahden maalin päähän. Tšekki onnistui kahdesti Kanadan Wojtek Wolskin vietyä vaahteranlehtipaidat jo 6-2-johtoon, mutta 6-4-tilannetta lähemmäs Tšekki ei enää ottelussa päässyt ja kanadalaiset pääsivät juhlimaan pronssimitaleita.

Mitali on Kanadalle kolmas peräkkäinen olympialaisista. Maa juhli olympiakultaa sekä 2010 Vancouverissa että 2014 Sotšissa.