Kanadalla nihkeää, Slovakia ja Ruotsi vakuuttivat

MAAJOUKKUE / Uutinen
MM-kisat jatkuivat jälleen odotettuun tapaan. Suosikit veivät vappuaaton otteluissa voitot, tosin Kanada joutui tekemään täyden iltapuhteen Norjan kanssa. Turskamaan pojat sinnittelivät kaksi erää Kanadan kanssa, mutta lopulta eivät voineet paremmalleen mitään.

Illan otteluiden jälkeen varmistui se, että A-lohkosta jatkoon menevät varmuudella Sveitsi ja Ruotsi. C-lohkosta jatkavat Kanada ja Slovakia. Kolmas jatkopaikka molemmista lohkoista ratkeaa viimeisellä kierroksella.

Sveitsi väänsi voiton Italiasta

Sveitsi-Italia 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Keski-Euroopan maat kävivät tiukan taistelun A-lohkon kamppailussa. Lopulta Ivo Ruthemannin tekemä maali käänsi pelin Sveitsille. Punapaidat hallitsivat ottelua kaksi ensimmäistä erää, mutta Italia nousi tasoihin kolmannessa erässä, kun Luca Ansoldi pääsi maalin edestä laukomaan ottelun tasoihin.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin ikävä tapahtuma kun Roland Ramoser ja Ansoldi taklasivat Sveitsin Raddaele Sannitzin tajuttomaksi.

Voitollaan Sveitsi varmisti paikan jatkolohkossa. Italia puolestaan pelaa Latviaa vastaan viimeisessä ottelussa viimeisestä paikasta jatkolohkoon.

Slovakia kaatoi vakuuttavasti Saksan

Slovakia-Saksa 5-1 (1-0,1-0,3-1)

Slovakia otti vakuuttavan voiton Saksasta numeroin 5-1. Joukkueen tehokkain oli Peter Podharsky tehden kaksi maalia. Saksa pystyi nousemaan kolmannessa erässä maalin päähän, mutta erän lopussa Marian Gaborikin ja Radovan Somikin maaleilla Slovakia nousi selvään voittoon.

Saksa esitti kuitenkin pirteitä otteita ja joukkueella onkin hyvä mahdollisuudet alkusarjan viimeisessä pelissä napata lohkosta viimeinen jatkopaikka. Slovakia sai neljä kenttää ensimmäistä kertaa näissä kisoissa jalkeille, kun mm. Pavol Demitra liittyi joukkueeseen.

Latvia tippui Ruotsin kyydistä

Latvia-Ruotsi 2-8 (0-1, 0-3, 2-4)

Ruotsi varmisti paikkansa jatkopeleissä kukistamalla Latvian helposti 8-2. Avausmaalin iski jo 29 sekunnin pelin jälkeen Nicklas Bäckström. Ruotsalaiset voittivat toisen erän 3-0, maalintekijöinään John Åkerman, Rickard Wallin ja Fredrik Bemberg.

Latvia vaihtoi kolmanteen erään maalin suulle Sergei Naumovsin epäonnistuneen Edgars Masalskiskiksen tilalle. Latvialaiset kavensivatkin pelin nopeasti 4-2:een Kaspars Daugavinsin ja Aleksei Sirokovsin maaleilla.

Todellista kiriä ei kuitenkaan missään vaiheessa syntynyt, sillä hallitseva maailmanmestari viimeisteli vielä neljä maalia ottelun loppuun. Maalintekijöinä Johansson, Hörngvist, Wärd ja Tärnström. Murska-tappion myötä Latvian kohtalo ratkeaa keskiviikon Italia-ottelussa.

Kanada kaatoi nihkeästi Norjan

Kanada-Norja 4-2 (2-1,0-1, 2-0)

Kanada ei vakuuttanut otteillaan, vaikka joukkue voittikin Norjan numeroin 4-2. Vielä kolmannen erän alussa tilanne oli tasan, mutta Shane Doanin maali kolmannen erän alussa käänsi ottelun lopullisesti Kanadalle.

Viimeisessä erässä ei Norjalla ollut juurikaan mahdollisuuksia ja Kanadan maalia vartioinut Cam Ward joutui torjumaan vain kaksi kertaa. Norjan maalilla Pål Grotnes pelasi kelpo pelin ja torjuntoja miehelle tuli kaiken kaikkiaan 32 kappaletta.