Kanadalainen P.C. Drouin JYPiin

LIIGA / Uutinen
Jyväskylän JYP on vahvistanut rivejään kanadalaishyökkääjä Pierre-Claude Drouinilla. Sopimus on yksivuotinen.

Vuonna 1974 syntynyt P.C. Drouin aloitti uransa 90-luvun alussa OJHL-liigassa, josta tie vei yliopistokiekon pariin. NHL-seura Boston Bruins huomasi kanadalaishyökkääjän lahjat ja hankki tämän organisaatioonsa 1996. Kaudet 1996-98 Drouin pelasi Bruinsin organisaatiossa ja tilille kertyi kolme NHL-ottelua.

Nuorukainen teki 24-vuotiaana rohkean ratkaisun ja siirtyi
valtameren taa Englantiin, jossa hän oli Bracknell
Beesin johtava pelaaja neljän kauden ajan. Viime kausi kului Saksan DEL-liigassa, jossa Drouin oli Augsburg Panthersin paras pistemies tehoin 12+25.

- P.C. Drouin on kokenut ja hyvä pelaaja; 29-vuotias Cornellin yliopiston kasvatti. Pelannut useamman vuoden Euroopassa ja olemme häntä jo jonkin aikaa seuranneet ja uskalsimme siten
tehdä hänen kanssaan suoran vuoden sopimuksen, kertoi JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari uudesta pelaajastaan.

Holtarin mukaan kyseessä ei ole Englannissa pelaamisesta huolimatta mikään nyrkkisankari.

- Ei ole kyllä. Kookas hän on, mutta kykenee maalintekoon ja syöttelyyn. Ei oikeastaan mitään pahoja puutteita. Todellinen all-around pelaaja. Ihme, että pysyi Englannissa noinkin kauan, sanoi Holtari ja jatkoi.

- Hän oli liian hyvä Englantiin, mutta sopimusta vääntäessä selvisi, että hänen vaimonsa opiskeli paikallisessa Oxfordin yliopistossa neljä vuotta. Valmistui vuosi sitten, kertoili Holtari.

Holtari painottaa, että Drouin kykenee pelaamaan keskellä, vaikka on pelannut uransa alkuvaiheet lähinnä vasemmassa laidassa.

- Tilastot voivat kertoa mitä vaan, mutta mies on pelannut myös keskushyökkääjänä. Esimerkiksi viime kauden Saksassa hän pelasi lähes täysin sentterinä.

Drouinin hankinta ei ollut tyypillinen "agentti tarjoaa pelaajaa"-tapaus.

- Tässä hankinnassa oli aivan eri järjestys. Tällä kertaa meille ei lähetettykään Heinolan puhelinluetteloa, vaan itse jouduimme e-maililla metsästämään P.C. Drouinille agenttia. Että löytäisimme hänelle edustajan, jonka kanssa neuvotella! Eipä ole minullekaan ennen noin käynyt, naureskeli Holtari.

Holtari ei sanonut suoraan, montako pelaajaa JYPiin vielä ollaan hankkimassa.

- Korvat ja silmät - ja hetkittäin suu auki tässä ollaan. Katsotaan, mitä on tarjolla. Ei tehdä mitään hätiköityä. Tämä Drouininkin sopimus oli pitkän katsomisen tulos.

» Lähetä palautetta toimitukselle