Kanada on nuorten maailmanmestari - Steenbergen ratkaisi loppuhetkillä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanada juhlii kultaa.

Nuorten MM-kisojen finaali pelattiin perjantain ja lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa Buffalossa Yhdysvalloissa. Finaaliottelun voitti Kanada lukemin 3−1 Tyler Steenbergenin noustua ratkaisijaksi vain 1.40 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Kanada hallitsi viime vuosikymmenen loppupuolella nuorten MM-kisoja mielin määrin. Se voitti turnauksen viisi kertaa putkeen vuosina 2005-2009. Tällä vuosikymmenellä kanadalaisten dominointi ei kuitenkaan ole ollut vastaavaa.

Tämän ajanjakson jälkeen seuraava maailmanmestaruus tuli vasta vuonna 2015. Tuo on ainoa MM-kulta, jonka vaahteranlehtipaidat olivat ottaneet kuluvalla vuosikymmenellä ennen tuoretta maailmanmestaruutta.

Tällä vuosikymmenellä nuorten MM-kisoja on hallinnut Yhdysvallat, joka on voittanut kolme mestaruutta viimeisen yhdeksän vuoden aikana. Tänä vuonna Yhdysvaltojen oli kuitenkin tyytyminen pronssimitaliin. Viime vuonna Kanada hävisi finaalissa nimenomaan Yhdysvalloille.

Ruotsille ei ole herunut mitalia sitten vuoden 2014, kun joukkue pelasi itsensä hopealle. Tuota edeltävänä kahtena vuonna Ruotsi oli niin ikään finaalissa, joista tuloksena olivat hopea ja MM-kulta vuonna 2012.

» Lähetä palautetta toimitukselle