Kanada ja Venäjä rutiinivoittoihin - Rieder ja Mozjakin loukkaantuivat

MAAJOUKKUE / Uutinen
Mozjakinin loukkaantuminen kuumensi tunteita.
Maanantaina iltapäiväpelit eivät suuria yllätyksiä tarjonneet. Venäjä jatkoi voittokulkuaan Saksan kustannuksella 6-3-numeroin ja Kanada murjoi Valko-Venäjän tennislukemin 6-0.

Venäjä aloitti Saksaa vastaan räväkästi, kun Vadim Šipatšjov laukoi joukkueen 1-0-johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen.

Saksa ei kuitenkaan hätkähtänyt nopeasta takaiskusta, vaan pelasi hyvin ja loi muutamia hyviä tekopaikkojakin Venäjän maalille. Parhaat paikat tulivat Philip Gogullalle sekä Tobias Riederille, mutta molempien laukaukset suuntautuivat maalin ohi.

Kuutisen minuuttia ennen erän päätöstä Saksan Patrick Hager ajettiin suihkuun jalkapyyhkäisystä, kun hän potkaisi rumasti Venäjän Sergei Mozjakinilta jalat alta. Venäläishyökkääjä loukkasi itseään tilanteessa.

Erikoistilanteen aikana Venäjä rokotti kahdesti, kun Šipatšjov ja Ivan Provorov lisäsivät osumillaan Venäjän johdon 3-0:aan.

Venäjä otti pelin vielä selkeämmin haltuunsa toisessa erässä ja Saksalla oli erän avauspuoliskolla suuria vaikeuksia päästä edes hyökkäämään.

Saksan tilannetta vaikeutti entisestään joukkueen NHL-hyökkääjä Riederin loukkaantuminen. Saksalaishyökkääjä loukkasi jalkaansa kaksinkamppailutilanteessa laidan läheisyydessä.

Venäjä sai hallinnastaan palkinnon erän jälkimmäisellä puoliskolla, kun Nikita Gusev ja Nikita Kutšerov veivät joukkueen 5-1-johtoon.

Päätöserään Venäjä tuli aiempia eriä rauhallisemmalla tahdilla ja hieman varmistellen. Saksa pääsi tämän ansiosta peliin paremmin mukaan ja Brooks Macek iskikin joukkueelle 5-1-kavennuksen.

Saksa näytti jo aloittavan hurjan kirin, kun hetkeä myöhemmin Gogulla toi Saksan jo kahden maalin päähän. Kutšerov kuitenkin kuittasi illan toisella osumallaan tämän takaiskun muutamaa minuuttia myöhemmin muuttamalla lukemiksi 6-2.

Ottelun viimeisellä minuutilla Saksan Dominik Tiffels taituroi joukkueelleen 6-3-kavennuksen, jotka jäivät myös ottelun päätösnumeroiksi.

Kanadalla jälleen maali-iloittelut

Kanada hallitsi odotetusti avauserää Valko-Venäjää vastaan. Tiiviisti pelannut joukkue jätti Valko-Venäjän täysin aseettomaksi, eikä Calvin Pickardin tarvinnut torjua kuin neljästi.

Kanada iski ottelun avausmaalin viiden minuutin pelin jälkeen, kun Brayden Point täräytti Mitch Marnerin hyvästä tarjoilusta komean laukauksen yläkulmaan.

Pelin suunta pysyi samana toisessakin erässä Kanadan hallitessa peliä täysin. Mihail Karnauhov oli Valko-Venäjän maalilla 13 torjunnalla täystyöllistetty, kun taas Pickardille merkittiin vain kolme torjuntaa.

Kanadan aktiivinen pelaaminen aiheutti Valko-Venäjälle myös rangaistuksia, joita joukkue sai erässä kaikkiaan neljä. Nathan MacKinnon pommittikin Kanadan erän alkuun 2-0-johtoon ylivoimalla ja erän loppupuolella lisäsi johdon jo 3-0:aan.

Päätöserä noudatteli kahden ensimmäisen kaavaa eli painopiste pysyi Valko-Venäjän päädyssä. Maaleja erässä nähtiin vielä kolme, kun Jeff Skinner, Travis Konecny sekä toistamiseen osunut Point latoivat taululle tylyt 6-0-loppunumerot.

Kanada jatkaa B-lohkon kärjessä puhtaalla pelillä, kun taas Valko-Venäjä on lohkon jumbona pisteittä.