TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Kamil Piros siirtyy Ässiin

LIIGA / Uutinen
Pitkään hiljaiseloa kesän siirtomarkkinoilla viettänyt Porin Ässät ilmoitti solmineensa yksivuotisen sopimuksen tshekkisentteri Kamil Pirosin kanssa.

Urallaan monen eri maan pääsarjoissa pelannut 30-vuotias Kamil Piros siirtyy Poriin Ruotsin Elitserienin viime kevään hopeajoukkue HV-71:n riveistä. Taitavan tshekkihyökkääjän vyöltä löytyy myös 28 NHL-ottelua Atlanta Thrashersin ja Florida Panthersin sotisovista.

Päättyneen kauden Saksan DEL-liigajoukkue Kölner Haien riveissä aloittanut, mutta kevääksi Ruotsiin siirtynyt Piros on innoissaan uudesta sopimuksesta.

– Olen erittäin onnellinen sopimuksesta. Arvostan SM-liigaa korkealle ja pidän tulevaa kautta isona mahdollisuutena ja hyvänä haasteena. Soitin Jan Alincille, joka pelasi Porissa joitakin vuosia sitten, ja hän kehui kovasti Poria ja Ässiä. Tavoitteenani on pelata viime kautta paremmin ja auttaa joukkuetta voittamaan, Piros totesi.

Myös Ässien pelaajakoordinaattori Pentti Matikainen hykertelee tyytyväisyyttään.

– Uskomme, että Piros pystyy tekemään kovaa tulosta nuorten laituriemme kanssa. Heidän on helpompi ottaa urallaan seuraava askel kokeneemman huippuhyökkääjän avulla, Matikainen kommentoi.

– Pirosilla on tavoite edelleen NHL:ssä ja hän arvosti SM-liigaa hyvänä mahdollisuutena päästä urallaan eteenpäin. Lisäksi tärkeää on se, että hän liittyy joukkueen mukaan jo hyvissä ajoin ja ehtii orientoitumaan toimintaan ennen kauden alkua.

Uusimman hankintansa myötä Ässillä on kasassa yhteensä 26 pelaajasopimusta tulevalle SM-liigakaudelle 2009-2010.

» Lähetä palautetta toimitukselle