BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Kamil Kreps siirtyy Ouluun

LIIGA / Uutinen
Viime kaudella NHL-joukkue Florida Panthersin paidassa hyökännyt tshekkisentteri Kamil Kreps pelaa tulevalla pelisesongilla Oulun Kärppien riveissä.

Kamil Kreps, 25, on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut pelaaja. Sentteri on pelannut kolme täyttä kautta NHL:ssä. Kreps siirtyy Ouluun Florida Panthersin riveistä, jossa hän parhaalla kaudella teki 8+17=25 tehopistettä.

– Useat eurooppalaiset seurat tarjosivat minulle sopimusta, mutta päädyin Kärppiin, koska halusin hyvään, urheilulliseen joukkueeseen, jolla on mahdollisuus menestyä, uusin tulokas Kreps sanoo.

Isokokoinen (188 cm/88 kg) keskushyökkääjä on pelaajatyypiltään suoraviivainen pelaaja, jonka vahvuuksia on hyvä laukaus ja isokokoiseksi pelaajaksi hyvä liike.

Lisäksi Kreps on käyttökelpoinen pelaaja myös ylivoimassa, sillä rightin puolen pelaajia ei Kärpissä juurikaan löydy.

– Tiedän, että Oulussa organisaatio toimii ja uskon, että Suomessa ja Kärpissä minulla on hyvät mahdollisuudet saada nostetta uralleni, Kreps toteaa.

Floridassa Kreps lukeutui kolmos-neloskentän puolustavimpiin pelaajiin. Sentteriltä jäi nousu aivan NHL:n terävimpään kärkeen vielä saavuttamatta ja tuon tavoitteen toteutumista hän hakee nyt Oulusta.

– Hienoa, että saimme näin kovan tason nuoren pelaajan, vaikka hänen perässään oli muun muassa venäläisseuroja. Kreps tavoittelee pelipaikkaa maailman kovimmassa sarjassa, ja tämän tavoitteen vuoksi hän päätyi urheilullisin syin Kärppiin. Tämä kertoo pelaajasta paljon, päävalmentaja Mikko Haapakoski sanoo.

Sentteri on voimakkaasti joukkueeseensa panostavan Kärppien kuudes uusi pelaaja. Oululaisseura tiedotti jo aiemmin sopimuksistaan hyökkääjien Marko Luomalan, Joonas Kemppaisen, Jonatan Hedströmin ja Michal Milotinskýn kanssa. Kärppien takalinjoille on puolestaan hankittu tshekkipuolustaja Vladimir Sicak.

Kärppien hyökkäys on Krepsin tulon myötä käytännössä täynnä. Kokoonpanossa saattaa tapahtua kuitenkin vielä muutoksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle