KalPan valmennus kasassa – myös molemmat Kapaset jatkavat

LIIGA / Uutinen
Kasperi Kapanen teki keväällä neljä liigaosumaa.
Kuva © Teemu Soini
Kuopion kiekkoylpeys KalPa vahvisti ensi kauden valmennusosastoaan. Lisäksi joukkue solmi jatkosopimuksia, joista mielenkiintoisimmat ovat Sami ja Kasperi Kapasen kontrahdit.

KalPan ensi kauden valmennusosasto vahvistuu neljän henkilön suuruiseksi. Päävalmentaja Jari Laukkasen vetämään ryhmään uutena liittyvät pelaajauransa keväällä lopettanut Tommi Miettinen ja HIFK:ssa viimeksi vaikuttanut Antti Pennanen. Maalivahtivalmentajana jatkaa Ilpo Kauhanen. Koko nelikon sopimukset ulottuvat kevääseen 2015.

– Haluamme saada pelaajistamme irti vielä enemmän ja siksi panostamme nyt lisää valmennukseen. Kun valmentajia on yksi enemmän, se mahdollistaa paremmin pelaajien henkilökohtaisen valmentamisen, toteaa KalPan toimitusjohtaja Kimmo Kapanen.

Joukkueen pelitapaa yritetään viedä suoraviivaisempaan suuntaan.

– KalPan pelillinen identiteetti on myös tulevaisuudessa savolainen taitojääkiekko, perustuen yksilötaitoon ja vahvaan liikkeeseen. Nykyaikaistamme peliämme edelleen, tulemme suoraviivaistamaan pelaamista, Laukkanen linjaa.

Samalla KalPa jatkoi hyökkääjiensä sopimuksia. Seuraikoni Sami Kapanen, 39, jatkaa vuoden sopimuksella. Miesten peleihin jo 16-vuotiaana murtautuneen Kasperi Kapasen ensimmäinen liigasopimus kattaa seuraavat kolme vuotta ja Joona Harjaman, 19, jatkosopimus on kahden kauden mittainen.

Lisäksi viime kaudella OHL:ssä Kingston Frontenacsia edustanut Henri Ikonen, 19, palaa aiemman sopimuksen mukaisesti Kuopioon. OHL-joukkueensa parhaan pistemiehen pahvi kattaa kevääseen 2015 saakka.

Sen sijaan puolustaja Pauli Levokarin ensi kauden kattanut sopimus on purettu. Lisäksi Ryan Lannonin kanssa keväällä tehty sopimus sai viime hetkillä yllättävän käänteen.

– Ryan otti yhteyttä keskiviikkona ja kertoi, että hän tuntee nyt olevan oikea aika siirtyä elämässä eteenpäin. Ryanilla on takana isoja loukkaantumisia ja hänelle on aukeamassa uusi ura, näitä aikoja perustettavan yrityksen myötä. Kunnioitamme pelaajan päätöstä ja toivotamme menestystä uudelle uralle, Kimmo Kapanen kertoo.

Lannonin lopettamisen myötä savolaiset havittelevat siirtomarkkinoilta vielä yhtä puolustajaa. KalPa aloittaa ensi kauteen valmistautumisen tulevana maanantaina.

 - Joukkueen vahva runko jatkaa ja joukkueessa on todellisia huippulupauksia enemmän kuin KalPalla on ollut koskaan aiemmin. Päävalmentaja Laukkanen pääsee valmistamaan joukkuetta nyt keväästä lähtien ja lisäksi hänellä on käytössä vahvistettu valmennustiimi, toteaa Kapanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle