TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

KalPan nuorille sopimuksia

LIIGA / Uutinen
Mikael Seppälä debytoi keväällä Liigassa.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPa on tehnyt kolmen nuoren pelaajan kanssa sopimukset. Kuopiossa jatkavat Mikael Seppälä, Miikka Pitkänen ja Jonne Tammela. Samalla seura nimesi nuorten SM-liigajoukkueen valmennusryhmänsä.

Puolustaja Mikael Seppälä pelasi jo päättyneellä kaudella KalPan liigajoukkueessa 18 ottelua, joissa summasi pisteet 1+2. Vuonna 1994 syntynyt Seppälä on Ylivieskan Jääkarhujen kasvatti, mutta on pelannut KalPan junioreissa jo syksystä 2009 saakka.

– Viime kaudella Mikael oli meille erittäin positiivinen pelaaja. Hän pääsi antamaan näyttöjä, otti paikkansa todella ennakkoluulottomasti ja näytti, että pärjää Liiga-tasolla. Mikaelin vahvuus on fyysinen peli, hän tykkää pelata fyysisesti, blokata laukauksia ja on nöyrä oman pään luuta, toteaa KalPan urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.

Myös hyökkääjä Jonne Tammela on Ylivieskan kasvatteja. Vasta 16-vuotias Tammela siirtyi Jääkarhujen riveistä vuodeksi Jyväskylään, josta matka jatkui päättyneeksi kaudeksi KalPan junioreihin. Maajoukkueringissä säännöllisesti ollut Tammela pelasi pääsääntöisesti KalPan A-nuorissa, mutta oli voittamassa keväällä savolaisille B-nuorten SM-pronssia.

– Jonne on erittäin potentiaalinen pelaaja KalPan pelitapaan, liikkuvaan ja energiseen taitokiekkoon. Toivottavasti kehityskäyrä jatkuu samanlaisena kuin tähän asti ja hän voi päästä kokeilemaan Liiga-tasolla ehkä jo ensi kaudella. Jonne nousee Liigan kesäharjoitteluryhmään haistelemaan jo Liiga-ympyröitä.

Miikka Pitkänen, 17, on puolestaan KalPan oma kasvatti, joka debytoi Liigassa jo tällä kaudella. Nuorten SM-liigassa 38 pistettä iskenyt Pitkänen onnistui 11 ottelussa kahdesti maalinteossa myös miesten tasolla. Taitava sentteri tippui viimeisten joukossa 18-vuotiaiden kevään MM-kotikisoista.

– Miikka on ominaisuuksiltaan perinteisin mahdollinen KalPa-kasvatti, pienikokoinen, todella taitava kiekollinen hyökkääjä. Miikka kuuluu meidän tulevaisuuden suunnitelmiin, työstetään häntä pelaajana askel askeleelta eteenpäin. Uskomme, että kun hän pystyy kehittämään fysiikkaansa, sen myötä hän pystyy ottamaan seuraavia askeleita Liiga-pelaajaksi.

Kaikki sopimukset ovat vuoden mittaisia.

KalPan nuorten SM-liigajoukkueen päävalmentajaksi nousee seuran B-nuoria kaksi edellistä kautta valmentanut Santtu Viljakainen. Eemeli Sissonen jatkaa Viljakaisen työparina myös A-nuorissa. Ilpo Kauhanen jatkaa niin A-nuorten kuin edustusjoukkueenkin maalivahtivalmentajana. KalPan A-nuorten valmennus uusiutui, kun Anssi Laine siirtyi Liigan valmennusryhmään ja Jaakko Uhlbäck päätti keskittyä opiskeluihin.

– Santtu teki B-nuorissa äärettömän hyvää työtä, josta parhaana palkintona tämän kevään SM-pronssi. Se on luonnollinen jatkumo, että Santtu ja Eemeli ottavat nyt vastuulleen Nuorten Liiga-joukkueen ja tuovat heille tutun ikäryhmän pelaajia tullessaan ja kantavat heitä eteenpäin urillaan, valottaa Kapanen uutta valmennusryhmää.

» Lähetä palautetta toimitukselle