KalPan nuorille pelaajille jatkosopimuksia

LIIGA / Uutinen
Juuso Riikola nousi päättyneellä kaudella isoon rooliin KalPan puolustuspäässä.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
KalPan nuorista pelaajista jatkosopimukset solmivat maalivahti Samu Perhonen, hyökkääjä Joona Harjama ja puolustaja Juuso Riikola. KalPa pyrkii jatkossakin rakentamaan joukkueen runkoa nuorten pelaajien varaan.

Maalivahti Samu Perhosella (22) oli sopimuksessaan optio ensi kautta varten. KalPa on päättänyt käyttää sen. Perhonen pääsi alkuvuodesta ottamaan kunnolla vastuuta ykkösvahtina toimineen Eero Kilpeläisen loukkaannuttua. Pudotuspeleissä nuori maalivahti pelasi kolme ottelua ja torjui kaksi voittoa.

− Samu lunasti paikan ja arvostuksen joukkueen sisällä ja haastaa Eeroa [Kilpeläinen] pelaavan maalivahdin paikasta. Kyseessä on vielä nuori maalivahti, josta pystytään kehittämään jo nähtyä vielä parempi, kertoo urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

Hyökkääjä Joona Harjama (21) jatkaa kilpipaidoissa yhden vuoden mittaisella jatkosopimuksella. Harjama pelasi kuluneen kauden aikana KalPa-paidassa 37 ottelua ja merkkautti näissä pisteet 0+5=5.

− Joona on nuori pelaaja, jolla on potentiaalia ottaa isompi rooli. Ensi kaudella hänellä on aika ja mahdollisuus tehdä se. Joona tuo valmennukselle vaihtoehtoja pystyen pelaamaan sekä keskellä että laidassa, näkee Kapanen.

Puolustaja Juuso Riikolalla (21) oli jo sopimus ensi kautta varten, mutta KalPa päätti jatkaa sitä vielä vuodella. Riikola otti kuluneella kaudella isompaa roolia kuopiolaisten puolustuspäässä. 40 runkosarjaottelussa tilille kertyi 6+8=14 pistettä.

− Juuso otti kauden aikana suorituksillaan suuremman roolin ja se näkyi myös pistemäärän kasvamisena. Kauden loppua kohti hän otti paikkansa myös ylivoimalla ja nousi profiilipelaajaksi. Juuso tulee olemaan iso pala tulevia joukkueitamme ja olemme tyytyväisiä, että hän oli valmis sitoutumaan KalPaan vielä pidemmälle tulevaisuuteen jo näin aikaisessa vaiheessa, Kapanen toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle