KalPan nuoret askeleen lähempänä puolivälieriä

Muut Sarjat / Uutinen
KalPa ja Aleksi Hämäläinen oli tiistai-iltana Tapparaa vahvempi.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
KalPan A-nuoret ottivat kauden ensimmäisen voittonsa Tapparasta maukkaassa paikassa. Kuopiolaiset nappasivat nuorten SM-liigan Villi kortti –kierroksen avausosan nimiinsä lukemin 4-3.

Ottelu oli suurelta osin tasainen, eikä varsinkaan kahden ensimmäisen erän aikana kumpikaan joukkue ollut selvästi kuskin paikalla. Vierasjoukkue KalPa oli kuitenkin Tapparaa pienen askeleen edellä pelin hallinnassa ja kontrolloinnissa saaden luotua vastustajaa enemmän laadukkaita maalipaikkoja.

Illan mittelössä maalinteon aloittikin KalPa. Avauserässä kuopiolaisten maalit merkattiin puolittaiseen läpiajoon päässeelle Topi Piipposelle sekä vahvasti maalin edustalle punnertaneelle Henri Knuutiselle.

Toisessa erässä KalPa otti vielä vahvemman otteen pelistä ja iskikin erään kaksi maalia. KalPan kolmannen maalin teki Eetu Torpström ylivoimalla päästessään laukomaan suoraan syötöstä. Erän lopulla parikin hyvää torjuntaa tehneen Dominik Hrachovinan harhasyötöstä alkanut hyökkäyspään tilanne päättyi puolestaan Mikko Juusolan maaliin.

Myös Tappara onnistui maalinteossa ensimmäisellä nelikymppisellä. Ensimmäisessä erässä Aapeli Räsänen sai iskeä hienon syöttöketjun päätteeksi kiekon vastustajan verkkoon, ja toisessa erässä Erik Linnemäen loistavan pystysyötön jälkeen läpiajoon päässyt Elias Elomaa upotti kiekon Samu Lonkilan jalkojen välistä maalin perukoille.

Sarja ratkaistaan Kuopiossa – KalPa vahvoilla

Kolmas erä oli Tapparan ylivoimaisesti paras erä. Kotijoukkue kykeni pitämään pelin painopisteen jatkuvasti kuopiolaisten kenttäpuoliskolla ja sai pidettyä vastustajan hyökkäyspelin aisoissa. Samalla tamperelaiset saivat oman hyvän hyökkäyspelinsä ansiosta useita ylivoimia ottelun päätöserässä.

Kotijoukkue kykenikin hyödyntämään kolmannessa erässä ylivoimansa kertaalleen. 41. minuutilla kauden ensimmäistä peliään junioreissa pelannut Manu Honkanen sai kunnian iskeä Tapparan maalin päähän Otto Mäkisen ja Anton Levtchin loistavan esityön jälkeen.

Yksi ylivoimamaali kolmannessa erässä ei kuitenkaan riittänyt kirvesrinnoille, ja KalPa pääsee matkaamaan Kuopioon mukanaan makea 4-3-vierasvoitto.

Voiton myötä KalPalle riittää Kuopiosta tasapeli. Päästääkseen jatkoon Tapparan pitää voittaa torstain ottelu varsinaisen peliajan puitteissa.

Jos sarjan toisen ottelun jälkeen voitot ovat tasan, haetaan voittajaa täysimittaisena pelattavan jatkoerän kautta. Jos jatkoerässäkään ei saada selvyyttä joukkueiden keskeisestä paremmuudesta, ratkaistaan puolivälieriin pääsevä joukkue voittomaalikilpailun kautta.