TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

KalPalle uusia sopimuspelaajia

LIIGA / Uutinen
Toiseen liigakauteensa valmistautuva kuopiolaisseura hankki määrällistä täydennystä miehistöönsä, kun joukkueeseen liittyy kolme junioripelaajaa. Kilpipaitojen hyökkäyskalustoon liittyy uutena miehenä Tanskassa viime vuodet kiekkoillut Timo Koskela.

Tappara-kasvatti Timo Koskela teki kuopiolaisseuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Koskela, 27, aloitti liigauransa HPK:ssa, josta mies siirtyi lopulta Ilvekseen. Juniorisarjoissa kovia tehoja paukuttaneen Koskelan liigaura ei seuraavien kausien aikana sujunut suunnitelmien mukaan. Vastuun pudotessa hyökkääjä siirtyi tanskalaisen Herning IK:n riveihin. Neljän Tanskassa vietetyn kauden jälkeen Koskela halusi siirtyä takaisin kotoiseen SM-liigaan.

Viime kaudella Koskela saalisti 29 ottelussa tehot 17 + 27. Taitavaksi ja juonikkaaksi luonnehditun hyökkääjän parhaat avut ovat kiekollisessa pelaamisessa. Vastaavasti Koskelan liike ja varsinkin fyysisyyden puute ovat tuottaneet aiemmin liigatasolla ongelmia.

- Koskelalla on pitkäaikaiset näytöt niin juniorivuosilta kuin myös nyt Tanskasta, että pelikäsitystä ja taitoa riittää. "Tillu" on strategiaamme noudattava löytö, lahjakas ja taitava pelaaja, joka ei ole vielä valmis nimi. Odotamme, että hän kasvaa meillä SM-liigapelaajaksi, kertoi KalPan toimitusjohtaja Arto Sirviö seuran tiedotteessa.

Tulevaisuuden toivoja ruotuun

KalPa ilmoitti myös tehneensä sopimukset kolmen päättyneellä kaudella seuran A-nuorissa esiintyneen pelaajan kanssa. Kahden KalPa-kasvatin, puolustaja Mikko Kukkosen ja hyökkääjä Jani Savolaisen, sopimukset ovat kaksivuotisia, Jokereista lähtöisin oleva maalivahti Timo Lindström puolestaan teki vuoden mittaisen sopimuksen.

- Olen luonnollisesti erittäin tyytyväinen, että saimme tehtyä näiden kahden lahjakasta -88 -ikäluokkaamme edustavan
MM-hopeamitalistin kanssa pitkät sopimukset. Lindström täydentää puolestaan maalivahtiosastomme, Sirviö totesi.

- Näiden sopimusten myötä meillä on sopimus nyt kaikkiaan yhdentoista lupauksen kanssa, jotka olivat voittamassa
A-nuorten runkosarjan. Se on mielestäni aika kova osoitus siitä, että nuoret tulevaisuuden pelaajat näkevät kehittymisensä SM-liigatason pelaajaksi juuri KalPan riveissä realistiseksi ja heille luonnolliseksi vaihtoehdoksi, toimitusjohtaja summasi.

KalPalla on kasassa jo 30 pelaajasopimusta. Seura hakee silti edelleen kolmea ison roolin avainpelaajaa, yhtä puolustajaa ja kahta hyökkääjää.

» Lähetä palautetta toimitukselle