TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

KalPaan kokeneita liigapelaajia

LIIGA / Uutinen
Kahdella edelliskaudella liigan hännille jäänyt Kuopion KalPa on hankkinut riveihinsä kolme uutta pelaajaa. Maalivahti Mika Oksa sekä hyökkääjät Mikko Laine ja Jyri Junnila siirtyvät Savoon kaksivuotisilla sopimuksilla. KalPa ilmoitti myös, ettei kapteeni Martin Sonnenberg jatka joukkueessa.

30-vuotias Mika Oksa on urallaan paljon nähnyt maalivahti, joka ei kuitenkaan suurten vastoinkäymisten keskellä ole pystynyt vielä todelliseen läpilyöntiin. Espoon Bluesin kasvatti pelasi Bluesin paidassa aina kevääseen 2005 asti, jolloin hän siirtyi Ruotsiin, josta hän palasi täksi kaudeksi HPK:hon.

Nyt Oksalla on uransa paras tilaisuus nousta ykkösmaalivahdiksi, sillä siihen rooliin hänet on KalPaan hankittu.

- Oksa tuo ikää, kokemusta ja johtajuutta. Paljon nähnyt kaveri ja paljon kokenut myös siviilielämässä. Oksalla on kauhea halu olla selkeä ykkösmaalivahti ja nostaa joukkuetta ylöspäin, KalPan päävalmentaja Pekka Virta toteaa seuran verkkosivuilla.

Hyökkääjä Mikko Laine, 31, on Oksan tavoin Bluesin kasvatti, joka pelasi viime kaudella sekä kasvattajaseurassaan että Ruotsissa. Laineella on myös kokemusta HIFK:sta ja HPK:sta. Aikaisemmin urallaan työmyyränä tunnetulle Laineelle on KalPassa luvassa suuri rooli kiekollisessa pelissä.

- Rooli tulee olemaan kahdessa ensimmäisessä ketjussa ja runsaalla ylivoimavastuulla ilman muuta. Laine on monella tapaa mielenkiintoinen tapaus. Tarvitsimme nuoreen joukkueeseen pelaajan, jolla on jo vankkaa kokemusta, Virta totesi.

Jyri Junnila, 23, siirtyy KalPaan Kärpistä. Nuoresta iästään huolimatta Junnila on ehtinyt voittaa jo kaksi Suomen mestaruutta ja yhden hopean. Kuluneella kaudella miehen rooli Kärpissä oli varsin pieni, mutta KalPassa vastuuta on luvassa enemmän.

- Annetaan miehelle mahdollisuus onnistua, pelipaikka löytynee kakkos- tai kolmosketjusta. Pieni junttura, jolla on parhaat vuodet ehdottomasti edessä, Virta analysoi.

Sonnenberg ei jatka, Purontakasen sopimus purettu

Pitkän kevättä KalPan joukkueen suurin mielenkiinto on kohdistunut kanadalaiskapteeni Martin Sonnenbergin jatkosuunnitelmiin. Hyvän kauden Kuopiossa pelannut Sonnenberg sai KalPalta jatkotarjouksen, mutta Sonnenberg ei siihen loppujen lopuksi tarttunut.

- Sonnenbergin tapauksessa jopa ylitarjosimme, teimme vähintään voitavamme. Pelaaja oli otettu ja hyvillään arvostuksestamme. Henkilökohtainen elämäntilanne vaikutti ja mahdollinen isompi raha ratkaisi, Virta pohdiskeli hieman pettyneenä.

Uusien sopimusten myötä KalPalla on nyt 23 pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Seura tosin ilmoitti, että puolustaja Mikko Purontakasen ensi kautta koskenut sopimus on purettu hyvässä yhteisymmärryksessä. KalPa etsii riveihinsä vielä muutamaa pelaajaa, muun muassa ykkössentteriä ja ykköspakkia. KalPan ulkomaalaiskiintiö on tyhjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle