KalPa värväsi Voutilaisen ja Levokarin

LIIGA / Uutinen
Kuopiolaisjoukkue KalPa saa merkittävän vahvistuksen hyökkäyskalustoonsa, kun Jukka Voutilainen palaa Kuopioon. Voutilaisen lisäksi uutena pelaajana kilpipaitojen miehistöön liittyy puolustaja Pauli Levokari.

Kuusi edelliskautta Elitserien-seura HV71:n riveissä pelannut Jukka Voutilainen palaa Kuopioon ja KalPaan. Voutilaisen, 31, sopimus on neljävuotinen. Kahdesti Elitserienin mestaruutta juhlinut Voutilainen pelasi Elitserienissä yhteensä 278 ottelua, joissa hän teki 218 (96+122) tehopistettä. KalPa-kasvatti ei ole pelannut aiemmin kuopiolaisseuran edustusjoukkueessa.

Ennen Ruotsiin muuttoa Voutilainen pelasi SM-liigaa Jokereiden ja HPK:n riveissä ja iski 201 ottelussa 135 (71+64) tehopistettä. Monipuolinen hyökkääjä pystyy pelaamaan sekä laitahyökkääjänä että keskushyökkääjänä.

– Kun tämän tasoisen pelimiehen hankinta tuli mahdolliseksi, seuran johto teki selväksi, että hänet pitää saada ja hallitus antoi luvan ylittää pelaajabudjetin, sanoo KalPan toimitusjohtaja Kimmo Kapanen.

– Jukka kävi täällä aikaisemmin, esittelin hänelle seuran ja seuran tavoitteet. Pelaaja vakuuttui organisaatiosta ja sen tavoitteista ja se kantoi nyt hedelmää.

– Aika oli kypsä muutokselle. Ympäristö on tuttu, mutta kuviot täysin uudet, mielenkiintoinen yhtälö. Tuon kokemusta voittamisesta Suomesta ja Ruotsista, maalintekovoimaa ja esimerkkiä nuorille. Sopimusaikana haluan voittaa KalPassa Suomen mestaruuden sekä pelata viihdyttävää ja voittavaa kiekkoa illasta toiseen, Voutilainen toteaa tyytyväisenä.


Voutilainen palaa kasvattiseuraansa KalPaan.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Levokari tuo kokoa ja voimaa puolustukseen

KalPa myös naarasi siirtomarkkinoilta puolustuksensa vahvistukseksi 34-vuotiaan Pauli Levokarin, jolle kuopiolaisjoukkue on liigauran kuudes seura. 487 liigaottelun Levokari on edustanut urallaan kasvattajaseuransa Ässien lisäksi Jokereita, HIFK:ta, Lukkoa ja SaiPaa. Levokarin sopimus kattaa kaksi seuraavaa liigakautta.

Levokari (198cm / 110kg) tuo KalPaan etenkin kokoa, kokemusta ja kovuutta, sillä hän on urallaan kerännyt liigassa peräti 1085 jäähyminuuttia. Tehopisteitä on kertynyt kaikkiaan 27+47, joista päättyneellä kaudella SaiPassa 3+7.

– Isolla innolla tulen todella hyvään joukkueeseen. Joukkueen kokoonpanoa kun katsoo, ei voi olla muuta vaihtoehtoa kuin olla paras joukkue, etenkin kun alla on jo runkosarjan voitto. Henkilökohtaisesti haluan astua askeleen eteenpäin, Levokari tuumii.

– Lähtökohta oli hankkia kokenut fyysinen puolustaja, kävimme markkinoita läpi ja Pauli täytti nämä kriteerit hyvin. Rutiini ja kokemus ovat meille avuksi, fyysinen puolustaja on sitä mitä kaivattiin, Kapanen selventää.

Uusien hankintojen lisäksi KalPa tiedotti solmineensa kaksivuotisen jatkosopimuksen maalivahti Henri Kiviahon, 18, kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle