JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

KalPa tiivistää kokoonpanoaan

LIIGA / Uutinen
Liigan pohjalta ylöspäin ponnistava KalPa pienentää pelaajaryhmäänsä. Vähälle peliajalle jääneet hyökkääjät Marko Ahosilta ja Sami Salonen sekä puolustaja Kyle Peto siirtyvät uusiin seuroihin. Kolmikko on jo sivussa KalPan harjoitusvahvuudesta ja heidän tulevat seuransa selvinnevät tämän viikon aikana.

Päävalmentaja Pekka Virran mukaan joukkueen kannalta oli vaarana, että liian suuri pelaajamateriaali aiheuttaisi ongelmia.

- Se vaara on, kun on useita pelaajia kokoonpanon ulkopuolella. Nyt joukkue on aika hyvän kokoinen, 22 pelaajaa plus A:sta sopimuspelaajat päälle, Virta kommentoi seuran kotisivujen viikkokatsauksessa.

Salonen hankittiin takaisin KalPaan liiganousun jälkeisenä kesänä isolla rahalla. Hän ei kuitenkaan missään vaiheessa pystynyt täyttämään niitä odotuksia, joita seurajohto, valmennus ja kannattajat hänelle asettivat. Ykkösketjun keskushyökkääjästä tulikin nelosketjun laituri.

Tammikuussa 2006 KalPa vuokrasi Salosen loppukaudeksi Rauman Lukkoon, ja kesällä hänelle etsittiin tuloksetta uutta seuraa. Virran valmentajakaudella Salonen on seurannut joukkueen pelejä lähinnä katsomosta ja penkin päästä. Yhteensä hyökkääjä on ollut kuluvalla kaudella KalPan kokoonpanossa 20 ottelussa. Hän on kerännyt tilastoihin 16 jäähyminuuttia, muttei ainuttakaan pistettä. Tehotilastossakin miinusmaaleja on kuusi, plusmaaleja pyöreät nolla.

Ahosilta oli Salosen tavoin KalPan Mestis-kausien avainpelaajia. Liigassa jälki on kuitenkin ollut heikkoa. Hyökkääjän suurin ongelma liigatasolla on ollut liikkumisen puuttellisuus.

Ahosilta onkin joutunut hakemaan sekä menneellä että kuluvalla kaudella vauhtia ja peliaikaa Mestiksestä. Tänä syksynä hän on pukenut vain neljään liigaotteluun. Yhtä monen pelin lainapesti SaPKoon tuotti kauden ainoat tehopisteet, 1+3.

Peton piti olla KalPan puolustuksen kiekollinen johtotähti, mutta yliopistotaustaisen puolustajan ensimmäinen ammattilaiskausi on lähtenyt liikkeelle nihkeästi. Pistetili on karttunut vain kolmella syöttöpisteellä. Taitava ja lahjakas kiekkoilija on sortunut ylivarovaiseen pelaamiseen, eikä ole uskaltanut käyttää vahvuuksiaan. Edelliset pelit Petokin on ollut kokonaan kokoonpanon ulkopuolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle