ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

KalPa sopimuksiin nuorten pelaajiensa kanssa - "Meidän tulevaisuus on kirkas näiden nuorten kehittyessä Liigaan"

LIIGA / Uutinen
Kokkola teki päättyneellä kaudella Liiga-debyyttinsä.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
Liigassa päättyneellä kaudella hopeaa saavuttanut KalPa teki sopimukset yhdeksän oman junioripelaajansa kanssa. Sopimuksen sai muun muassa hurjia tehoja B-nuorissa tehtaillut 16-vuotias Leevi Aaltonen.

KalPa kiinnitti kolmivuotisilla sopimuksilla hyökkääjät Aleksi Klemetin, 18, ja Leevi Aaltosen, 16. Kaksivuotiset kontrahdit saivat maalivahti Arttu Ruotsalainen, 16 ja Henri Knuutinen, 19. Yksivuotisilla sopimuksilla kuopiolaisryhmässä jatkavat puolustaja Joona Riekkinen, 18, sekä hyökkääjät Tatu Kokkola, 19, Mikko Juusola, 18, Tuomas Ahtonen, 18, ja Juuso Könönen, 18.

− Meidän organisaatio on hyvässä tilanteessa nuorten pelaajien osalta. Eetu Luostarinen on keulakuvana nuorten vahvassa marssissa kohti parrasvaloja, Henri Knuutinen on myös ottanut jo askeleita Liiga-ympäristössä ja heidän vanavedessä A-nuorista on tulossa iso liuta pelaajia kilpailemaan paikasta auringossa, totesi KalPan päävalmentaja Sami Kapanen.

− Tekeminen A-nuorissa ja Juniori-KalPassa on ollut kehittävää ja sen jatkumo on erittäin tärkeää. Sen vuoksi myös tehostettu yhteistyö IPK:n kanssa antaa mahdollisuuden kehittää nuorten kärkeä kohti Liigaa.

Kokkola ja Knuutinen tekivät päättyneellä kaudella liigadebyyttinsä. Kokkola pelasi runkosarjassa kaksi ottelua ilman tehopisteitä. Knuutinen esiintyi puolestaan runkosarjassa 22 ottelussa tehoin 1+1 ja sai vyölleen myös neljä pudotuspeliottelua.

Muista pelaajista Könönen, Juusola ja Riekkinen pelasivat pääasiassa KalPan A-nuorissa. Aaltonen, Klemetti ja Ahtonen kiekkoilivat puolestaan B-nuorissa, jotka voittivat Suomen mestaruuden kauden päätteeksi. Ruotsalainen siirtyi joukkueeseen Jokipoikien B-nuorista.

Ikäryhmänsä kovimpiin lupauksiin lukeutuva Aaltonen pelasi vahvan kauden tehtailemalla 38 ottelussa tehot 21+38 ja sijoittui B-nuorten sarjan pistepörssissä toiseksi. Hän pelasi kauden aikana myös 11 ottelua alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa ja tehtaili niissä 15 tehopistettä.

− Meidän toinen aalto nuorissa on jo tulossa Aleksi Klemetin ja Leevi Aaltosen johdolla. Yhdessä nämä nuoret luovat keskenään kilpailutilanteen, jossa heidän kehitys on vääjäämätöntä. Oikein käsiteltynä meidän tulevaisuuden runko tulee olemaan omavaraisempi kuin aikoihin. Meidän tulevaisuus on kirkas näiden nuorten kehittyessä Liigaan, Kapanen ennakoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle