KalPa saa kovan luokan paluumuuttajan maalilleen

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Kilpeläinen nähtiin Suomessa viimeksi Jokerit-paidassa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
KalPa on solminut sopimukset ensi kauden maalivahtikolmikkonsa kanssa. Kovin nimi on Kuopioon palaava Eero Kilpeläinen, joka palaa Itä-Suomeen ensi kertaa kauden 2003-2004 jälkeen. Muut maalivahdit ovat Henri Kiviaho ja Tuukka Smura.

Kuluneen kauden pääosin Sveisin NLA-sarjassa Zugissa pelannut maalivahti Eero Kilpeläinen on tehnyt KalPan kanssa 3+1-vuotisen sopimuksen. Kilpeläinen pelasi Sveitsissä tällä kaudella yhteensä 31 peliä torjuntaprosentilla 90,8. Kilpeläinen oli kauden alussa vielä kirjoilla myös Jokereissa, jossa hän ehti pelata yhden European Trophy-ottelun torjuntaprosentilla 92,3.

Kilpeläinen on innoissaan paluustaan Itä-Suomeen.

− Joka kerta kun sopimus on ollut katkolla, Kuopioon palaaminen on käynyt mielessä, mutta ennen tätä kevättä se ei ole konkretisoitunut. Oma suku on Juvalta, vaimo ja hänen sukunsa ovat Kuopiosta ja viihdyn täällä erittäin hyvin. Hieno juttu, että nyt pääsee takaisin tuttuihin maisemiin.

− KalPan menestys on minulle tärkein asia, tavoite on palauttaa pudotuspelit Kuopioon. Henkilökohtainen iso tavoite on nousta takaisin maajoukkueeseen. Itse odotan pystyvän auttamaan joukkuetta kaukalossa ja omalla esimerkillä auttamaan myös nuoria pelaajia. Tulen tekemään kaikkeni sen eteen, että joukkueella on mahdollisuus voittaa jokaisessa ottelussa.

− Viimeisimmät kaudet Liigassakin ovat osoittaneet, että jos koko joukkue on sitoutunut, voi tapahtua mitä vain. Kun pystyy näkemään positiivisia asioita enemmän, yleensä positiivisia asioita tapahtuu enemmän.

Myös KalPan urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen on tyytyväinen Kilpeläisen paluusta.

− Eeron hankinnalla halusimme varmistaa maalivahtiosaston tason pitkäksi aikaa. Ykkösmaalivahti on erittäin iso osa voittavan joukkueen rakentamista, siinä roolissa täytyy pystyä antamaan joukkueelle mahdollisuus voittaa otteluita. Eero täyttää erinomaisesti siihen ruutuun asettamamme kriteerit.

− Eero on tasainen suorittaja, pelaa korkealla tasolla illasta toiseen sekä on tottunut pelaamaan suuria pelimääriä ja kantamaan vastuuta. Maalivahtina Eero lähestyy parhaita pelivuosia. Luotto Eeron kykyihin olla KalPa-paidassa voittava maalivahti on todella kova, siitä osoituksena pitkä sopimus.

KalPan maalivahtiosaston täydentävät nuoret Henri Kiviaho ja Tuukka Smura. Kiviaho pelasi menneellä kaudella Liigassa 13 ottelua torjuntaprosentilla 88,12. Nuorten SM-liigassa pelejä kertyi 18 torjuntaprosentin ollessa 89,0. Smuran kausi puolestaan kului kokonaan Nuorten SM-liigassa. Pelejä kertyi 24 ja torjuntaprosentti oli 89,8. Kummankin jatkosopimukset ovat yksivuotisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle