ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

KalPa kiinnitti Mestis-pelaajia

LIIGA / Uutinen
KalPa on tehnyt kaksivuotiset sopimukset Timo Salon, Tapio Laakson, Teemu Virtalan ja Ville Varakkaan kanssa. Salo ja Laakso siirtyvät Kuopioon TuTosta, Virtala Hokista ja Varakas Sportista.

KalPa julkisti ensimmäiset pelaajahankintansa, kuopiolaisseuran tiedotettua neljästä uudesta pelaajasopimuksestaan. Kuopiolaiset kiinnittivät kahdeksi seuraavaksi kaudeksi riveihinsä Timo Salon, Tapio Laakson, Teemu Virtalan ja Ville Varakkaan.

Kuten Jatkoaika jo aiemmin uutisoi, hyökkää TuTo-kaksikko Salo & Laakso seuraavat kauden KalPan kilpipaidassa. 21-vuotiaat hyökkääjät ovat pelanneet koko uransa yhdessä ja ovat KalPa-luotsi Pekka Virralle tuttuja pelaajia jo TuTon B-junioriajoilta.

Päättyneellä kaudella Timo Salo pelasi Mestiksessä 39 ottelua tehopistein 16+13=29. Kahdeksassa pudotuspeliottelussa laitahyökkääjä jäi ilman pistemerkintöjä.

- Salo on kolmos-nelosketjun laituri. Pelaaja, joka on saanut lahjat äidinmaidosta. Työmoraalissa on kasvattamisen varaa. Hänellä on ominaisuuksia, jotka voivat onnistuessaan tuottaa todella hyvän jääkiekkoilijan myös SM-liigatasolla, kommentoi Virta.

Tapio Laakso puolestaan pelasi päättyneellä kaudella yhteensä 45 ottelua TuTon paidassa tehopistein 12+23=35. Seitsemässä pudotuspeliottelussa Laakso teki yhden maalin. Laakso pystyy pelaamaan niin sentterinä kuin laitahyökkääjänäkin.

- Laakso on kolmos-nelossentteri. Huippu-urheilija, todella vahva ja monipuolinen pelaaja. On tosi hyvässä fyysisessä kunnossa ja asenne on huippuluokkaa. Jotain kertoo sekin, että kaveri oli -85 syntyneenä jo TuTon edustusjoukkueen kapteeni. Liiderityyppi, jolta odotamme avuja myös alivoimapeliin ja aloituksiin sekä olemaan nuoren pään johtohahmo, kuvailee Virta Laaksoa.

Teemu Virtala siirtyy puolestaan Kuopioon Mestiksen voittaneesta Kajaanin Hokista. Virtala sijoittui Mestiksen pistepörssissä toiseksi tehtyään 45 otteluun pisteet 7+58=65. Virtala myös sai nimiinsä Mestiksen uuden yhden kauden syöttöennätyksen. Kahdessatoista pudotuspeliottelussa Virtala keräsi pisteet 2+10=12. Pienikokoinen hyökkääjä on aiemmalla urallaan edustanut myös UJK:ta, Rauman Lukon junioreita, sekä KooKoota.

- Virtalasta haetaan ihan selkeästi isolle jäälle älykästä pelaajaa. Odotusarvoissa hänelle kuuluu myös ylivoimavastuuta. Virtalasta tulee pelaajana mieleen Karo Koivunen, joka oli pari vuotta sitten rullalätkäpelaaja ja on nyt Pelicansin kantavia voimia ja pelaa kovalla itseluottamuksella SM-liigaa. He ovat pelaajina erilaisia, mutta heissä on samoja ominaisuuksia. Täytyy antaa kiekollinen rooli ilman muuta. Fyysisellä puolella ominaisuuksia on mahdollista kasvattaa. Harjoittelukaan ei varmasti vielä tapissaan ole ollut, taustoittaa Pekka Virta Virtalan siirtoa.

Ville Varakas siirtyy Kuopioon Vaasan Sportista. Varakas teki Mestiksen runkosarjassa 44 ottelussa tehopisteet 3+12=15 ja sitten pudotuspeleissä 8 ottelussa lukemat 0+3=3.

Urallaan 23-vuotias puolustaja on pelannut SM-liigassa HIFKin ja Pelicansin riveissä yhteensä 69 runkosarjan ottelua (2+3=5). Lisäksi Varakas on pelannut Tshekin 1. divisioonan HC Olomoucissa 29 runkosarjan ottelua (2+1=3).

- Varakas on kolmos-nelosketjun puolustaja. Luja tahto ja halu. Taistelija, joka ei anna koskaan periksi. Tekee perusasiat huolella. Oletan, että kova harjoittelu vie kahdessa vuodessa eteenpäin ja saamme hänestä luunkovan puolustajan. Odotusarvot eivät ole vielä ylivoimapelissä, Virta selventää.

Nyt julkaistujen sopimusten jälkeen KalPalla on kasassa 21 pelaajasopimusta kaudelle 2007-2008. Kuopiolaisten tarkoituksena on vielä kiinnittää ykköskentän miehet. Hankintojen määrään tulee vaikuttamaan myös kuluneella kaudella joukkueen kapteenina toimineen Martin Sonnenbergin päätös jatkostaan Kuopiossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle