ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

KalPa kaappasi Artturi Lehkosen ja Antti Kerälän

LIIGA / Uutinen
Artturi Lehkonen ja Antti Kerälä siirtyvät Kuopioon.

TPS:n Artturi Lehkonen pelaa kaksi seuraavaa vuotta Kuopiossa. Lehkonen teki KalPan kanssa kevääseen 2014 kestävän sopimuksen.

– Olemme erittäin iloisia, että Lehkonen halusi tulla juuri Kuopioon. Täällä hän uskoo saavansa parhaan mahdollisen kehityksen urallaan ja jatkossa hän tulee olemaan meille iso pelaaja. Tässä hankinnassa peilaamme jo tulevaan, KalPan toimitusjohtaja Kimmo Kapanen kertoo.

– Yritämme saada nuoren pelaajan sellaiselle tasolle, että täältä miehen tie vie aikanaan suoraan Pohjois-Amerikkaan.

Kesällä 17 vuotta täyttävä Lehkonen pelasi jo viime kaudella 18 liigaottelua kirjauttaen neljä tehopistettä.

– Kaikki alkoi olla jo niin tuttua Turussa ja halusin uusia ärsykkeitä elämääni, joten KalPa oli hyvä valinta. Kuopio on hyvä urheilullinen kaupunki ja KalPan joukkue on nälkäinen. Tykkään voittamisesta ja siihen KalPassa on mahdollisuus. Kuopiossa pitää oikeasti taistella pelipaikasta, Lehkonen kertoo.

– Haluan kehittää itseäni ja saada luistelua paremmaksi, jotta pystyn pelaamaan voittavaa lätkää ja saan SM-liigaotteluita alle ensi kaudella. KalPan pelitapa on osittain tuttua, sillä myös Turussa painotettiin kiekollista pelitapaa ja tästä tyylistä tykkään, Lehkonen jatkaa.

– Kyllähän SM-liiga on kova miesten sarja ja haluan vakiinnuttaa paikkani KalPan kokoonpanossa. Unelmana on NHL, siihen tähdätään ja sen eteen olen valmis tekemään kovasti töitä.


Lehkonen vie taitonsa Kuopioon.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Lehkosen lisäksi KalPa teki kaksivuotisen sopimuksen Antti Kerälän kanssa. 25-vuotias sentteri matkaa Kuopioon Jokereista.

– Kerälä kilpailee kärkisentterin paikasta KalPassa ja hän tuo meille lisää kiekollista taitoa, Kapanen toteaa.

Viime kaudella Kerälä pelasi 55 SM-liigaottelua tehoin 8+12=20.

– Haen uralleni uutta alkua KalPassa. Tulen innolla pelaamaan KalPaan, sillä KalPalla on hyvä joukkue ja erityisesti KalPan pelitapa miellyttää, Kerälä sanoo.

– Tunnen entuudestaan KalPasta puolenkymmentä pelaajaa, joiden kanssa olen pelannut samassa joukkueessa ja olen kuullut että KalPassa on hyvä yhteishenki. Kuopio ei ole vielä kaupunkina kovinkaan tuttu minulle, mutta kyllä se tutuksi tulee, kun ensi viikolla muutan Kuopioon ja aloitan treenit täysillä joukkueen mukana.

» Lähetä palautetta toimitukselle