TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

KalPa julkaisi kuusi pelaajasopimusta

MESTIS / Uutinen
Hallitsevan Mestis-mestari KalPan ensi kauden pelaajarinki on kasassa. KalPa tiedotti keskiviikkoiltana kuudesta pelaajasopimuksesta. Kilpipaidoissa jatkavat puolustajat Jussi Savolainen sekä Pekka Parviainen. Uusia vahvistuksia joukkueessa ovat puolustaja Matti Kuusisto, hyökkääjät Sami Kaartinen sekä veljespari Max ja Kasper Kenig.

KalPan ensi kauden joukkue on hahmottumassa. Keskiviikkona solmittujen sopimusten jälkeen kuopiolaisryhmällä on 21 pelaajasopimusta. KalPalla on tällä hetkellä sopimus ensi kaudesta yhden maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja kahdentoista hyökkääjän kanssa. Joukkueeseen etsitään vahvistuksia vielä myöhemmin kesällä.

KalPan puolustusosasto vahvistuu Matti Kuusistolla, joka siirtyy Kuopioon Mikkelin Jukureista. 22-vuotias Kuusisto on edustanut aiemmin myös Espoon Bluesia ja Forssan Palloseuraa. Kuusisto nakutti viime kaudella 28 ottelussa tehot 3+6. Hänen suurimmat vahvuutensa ovat kiekollinen pelaaminen ja vahva liike.

Kuopiolaisten hyökkäysosasto vahvistuu kolmella uudella pelaajalla, kun joukkueeseen liittyvät Max ja Kasper Kenig sekä Sami Kaartinen. Kaartinen kiekkoili viime kaudella Ranskan Grenoblessa. SaiPan kasvatti Kaartinen oli kaudella 2002-2003 Mestiksen maalipörssin voittaja. Tuolloin Hokin paidassa pelannut Kaartinen teki 30 maalia ja keräsi 22 syöttöpistettä.

Veljespari Max ja Kasper Kenig siirtyvät myös Kuopioon. HPK:n kasvatit siirtyvät Kuopioon suuremman peliajan ja vastuun toivossa. Veljeksistä nuorempi Max on keskushyökkääjä, joka pelasi viime kaudella Hämeenlinnassa. Kasper on puolestaan laitahyökkääjä, joka siirtyy KalPaan Vaasan Sportista. Max Kenig teki viime kaudella 31 ottelussa vaatimattomat tehopisteet 0+3. Kasper puolestaan oli Sportin kolmanneksi tehokkain pistemies tehopistein 16+12=28.

KalPa ilmoitti keskiviikkona myös kahdesta jatkosopimuksesta. Kuopiolaiskasvatit Jussi Savolainen ja Pekka Parviainen jatkavat joukkueessa. 21-vuotias Savolainen nousi viime kaudella Mestis-eliittiin. Raamikas Savolainen keräsi viime kaudella tehot 3+8. 24-vuotias Pekka Parviainen puolestaan aloittaa KalPan edustusjoukkueessa jo seitsemännen peräkkäisen kautensa. Kaikki sopimukset ovat yksivuotisia.

KalPan toimitusjohtaja Arto Sirviö kommentoi hankintoja seuraavasti:

- Meidän peli perustui jo viime kaudella vahvaan liikkeeseen. Valmennusjohto halusi jatkaa samalla linjalla myös ensi kaudella. Nyt joukkueessa on paljon nopeita jalkoja ja taitoa. Ei nämä pelaajat isoja ole, mutta vastaavat fyysisyyteen hyvällä liikkeellä.

Mestiksen mestaruutta ja SM-liiga –paikkaa tavoitteleva kuopiolaisryhmä etsii vielä kolmea uutta pelaajaa. Maalivahtiosastolle etsitään täydennystä viime kauden joukkueesta tai A-junioreista. Puolustuspäähän vahvistusta etsitään joukkueen ulkopuolelta. KalPa ja Rauman Lukko käyvät neuvotteluita viime kaudella Kuopiossa pelanneesta Ville Piekkolasta. Piekkolalla on Lukon kanssa voimassa oleva pelaajasopimus. Lisäksi KalPa etsii markkinoilta vielä yhtä keskushyökkääjää. Keskushyökkääjän on tarkoitus korvata Lahden Pelicansiin siirtynyt Sami Salonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle