KÄR - HPK
WSH - CAR 2.00

KalPa hankki Halosen, Koiviston ja Kolehmaisen

LIIGA / Uutinen
KalPa ilmoitti torstaisessa tiedotustilaisuudessaan kiinnittäneensä riveihinsä puolustajat Antti Halosen ja Miika Koiviston sekä hyökkääjä Janne Kolehmaisen.

KalPa vahvistaa peräpäätään viimeiset kaksi kautta Ruotsin pääsarjajoukkue Timrå IK:ssa pelanneella ja peräti kolmevuotisen pelaajasopimuksen kuopiolaisten kanssa sorvanneella Antti Halosella. 30-vuotiaalla puolustajalla on aiempaa liigakokemusta TPS:n sotisovasta kausilta 2007–2010.

Päättyneellä sesongilla Halonen kirjautti tilastoihinsa pelaamissaan 42 ottelussa neljä syöttöpistettä ja 60 rangaistusminuuttia.

– Halonen on erittäin vahva pelaaja ja hyvä yleispuolustaja. Hän pystyy pelaamaan myös ylivoimat ja alivoimat ja odotamme häneltä äijämäisyyttä ja kovuutta KalPan alakertaan, toteaa KalPan toimitusjohtaja Kimmo Kapanen.

Kuopiolaisten toinen puolustajahankinta on puolestaan Vaasan Sportista KalPaan kaksivuotisella sopimuksella matkaava Miika Koivisto. Kuluneella kaudella itsensä voimalla Sportin Mestis-miehistöön sisään iskenyt Koivisto, 21, napautti pelaamissaan 61 ottelussa tehot 8+16, joilla nuorukainen oli yksi vaasalaispakiston tehomiehistä.

– Koivisto on ottanut huimia kehitysaskeleita viime kausina. Lähtökohta on, että kehityskäyrää halutaan jatkaa ja tehdä Koivistosta ison roolin puolustaja lähivuosina, Kapanen kommentoi.

– Miikan ominaisuudet tukevat KalPan kiekollista pelityyliä ja hän pelasi Sportissa isossa roolissa viime kaudella. Odotamme, että hän tulee haastamaan ja valtaamaan paikan vastaavassa roolissa tulevaisuudessa myös KalPassa.

Hyökkäysosastolle KalPa kiinnitti kolmevuotisella pelaajasopimuksella neljä edelliskautta HPK:ssa rymistelleen Janne Kolehmaisen. Viime kaudella 26-vuotias laitahyökkääjä tekaisi HPK-paidassa pelaamissaan 54 ottelussa 15 (11+4) tehopistettä. Kolehmainen on hämeenlinnalaisten lisäksi edustanut liigaurallaan myös kasvattiseuraansa Lappeenrannan SaiPaa.

– Halusimme tehdä Jannen kanssa pitkän sopimuksen. Kolehmainen tuo meille kaivattua fyysisyyttä ja hänen tyylistä pelaajatyyppiä olemme kaivanneet KalPassa. Tulemme varmasti saamaan häneltä apuja, energisyyttä ja esimerkkiä pelaamiseen, toimitusjohtaja Kapanen paaluttaa.


Antti Halonen pakittelee jatkossa KalPan takalinjoilla.

Kauhanen maalivahtivalmentajaksi – Kekäläisestä pelaajakoordinaattori

Pelaajahankintojen lisäksi KalPa tiedotti myös muutoksista valmennus- ja johtoportaassaan. Jyväskylään takaisin palaavan sekä KalPan maalivahtivalmentajana viime kaudella toimineen Ari-Pekka Siekkisen korvaa oman pelaajauransa keväällä 2010 saksalaisessa ERC Ingolstadtissa paketoinut ja päättyneellä sesongilla KalPan A-nuorten maalivahtivalmennuksesta vastannut Ilpo Kauhanen, 38, joka ottaa kontolleen jatkossa myös edustusmiehistön joukkueenjohtajan tehtävät.

– Kauhanen on KalPan organisaatiossa tuttu mies, sillä hän on Kuopion kiekkoilun kasvatti, joka on kiertänyt myös maailmalla. Viime kaudella hän oli KalPan A-nuorissa maalivahtivalmentajana ja teki erittäin hyvää työtä nuorten miesten kanssa, Kimmo Kapanen tuumii.

– ”Ipi” tuo uutta näkökulmaa valmennusryhmään. Hän tulee työskentelemään erittäin lähellä meidän maalivahtejamme.

Kauhasen lisäksi KalPan riveihin liittyy kolmevuotisen pelaajakoordinaattorisopimuksen kuopiolaisten kanssa sorvannut Janne Kekäläinen. Toimitusjohtaja Kapasen avuksi pelaajahankintoja kartoittamaan ja tekemään palkattu Kekäläinen, 41, on pelaajauransa jälkeen toiminut muun muassa NHL-joukkue Nashville Predatorsin pelaajatarkkailijana 12 kauden 1999–2011 ajan.

– Kekäläinen näkee pelejä sen verran paljon, että hän kykenee löytämään oikeantyylisiä pelaajia KalPalle. Janne toimii apunani pelaajahankinnoissa ja antaa ulkopuolista näkökulmaa pelaaja-asioiden hoitamiseen, Kapanen selventää.

» Lähetä palautetta toimitukselle