Kalle Konstin peliura pakettiin

MESTIS / Uutinen
Savonlinnan Pallokerhon seuraikoneihin vuosien ajan kuulunut Kalle Konsti on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Laitahyökkääjä Kalle Konsti, 32, edusti pässipaitoja uskollisesti kahdeksan kauden ajan Suomi-sarjassa ja Mestiksessä. Väliin mahtui vierailut Englannin ja Ranskan pääsarjoihin sekä Saksan kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle.

– SaPKolla ei ollut rahaa minun palkkaamiseeni. Perheelliselle miehelle ei ole taloudellisia mahdollisuuksia pelata sillä palkalla mitä minulle tarjottiin, viime kaudella seuran kapteenina toiminut Konsti kertoo Kiekko-Itä-Savon -verkkosivuilla.

Kapteeniuden lisäksi Konstille uskottiin viime kaudella muitakin luottamustehtäviä, kun savonlinnalaispeluri toimi pelaamisen ohella seuran markkinointipäällikkönä.

– Keväällä senkään pestin jatkumisesta ei enää päästy yhteisymmärrykseen, Konsti kertoo.

Konsti tullaan muistamaan kiekkopiireissä erityisesti erinomaisesta rannelaukauksestaan, jonka turvin hän laittoi kaudella 2009–2010 Mestiksen maaliennätyksen uusiksi 37 täysosumallaan. Samalla kaudella hänet palkittiin myös Mestiksen parhaana pelaajana. Jatkohaluja maaliahneella laiturilla olisi löytynyt vieläkin.

– Pidin kuukauden tauon kauden jälkeen ja polvikivut hävisivät sinä aikana. Sen jälkeen olen pystynyt treenaamaan samalla tavalla kuin kolme vuotta sitten Pekka Tirkkosen ensimmäisellä valmennuskaudella, Konsti kommentoi.

– Kunto on hyvä, mutta tuskin siitä on mitään haittaakaan, kun nyt siirrytään ”oikeisiin” töihin. Kiva olisi ollut, että päätös olisi tavallaan ollut oma.  Huono maku tästä nyt jäi, ei sitä tarvitse kierrellä.

Konsti pelasi urallaan yhteensä 250 Mestis-ottelua, joissa syntyi 196 (108+88) tehopistettä.


Kalle Konsti edusti SaPKoa yhteensä kahdeksan kauden ajan.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

» Lähetä palautetta toimitukselle