Kaksi joukkuetta ulos KHL:stä - kova palkkakatto tulossa vuonna 2020

KHL / Uutinen
Jugra Hanty-Mansijsk poistuu KHL-jäiltä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
KHL supistuu ensi kaudeksi kahdella joukkueella. Lähitulevaisuudessa on tulossa myös muutoksia palkkakattoon, jolla joukkueiden tasoeroja pyritään pienentämään.

Tällä kaudella KHL:ssä pelasi 27 joukkuetta, mutta seuraavaksi kaudeksi määrä pienenee kahdella. Sarjan joukkueista poistuvat Jugra Hanty-Mansijsk sekä Lada Toljatti. Kumpikaan joukkue ei ole erityisemmin KHL:ssä menestynyt. Kahdeksan kautta sarjassa pelannut Jugra pelasi pudotuspelejä viimeksi kuusi vuotta sitten. Lada pääsi pudotuspeleihin ensimmäisellä KHL-kaudellaan, mutta ei sen jälkeen. Välissä joukkue pelasi neljä kautta alemalla tasolla VHL:ssä.

Lisäksi KHL tiedotti muutoksista palkkakattoon. Tähän mennessä sarjassa on ollut pehmeä palkkakatto, jonka ylittämisestä joutuu maksamaan sakkoja. Palkkakatto pienenee ensi kaudeksi 850 ja sitä seuraavaksi kaudeksi 800 miljoonaan ruplaan. Kaudeksi 2020-21 palkkakatto muuttuu kovaksi ja on 900 miljoonaa ruplaa. Nykykurssien mukaan näiden vuosien palkkakattosummat vaihtelevat 11,2 ja 12,6 miljoonan euron välissä.

Alkuperäisessä suunnitelmassa oli tuoda kova palkkakatto jo kaudeksi 2019-20.

» Lähetä palautetta toimitukselle