Kai Suikkanen toteutti ihmeen – johti italialaisjoukkueen kansainvälisessä liigassa jumbosta mestariksi

Muut Sarjat / Uutinen
Kai Suikkasen kelpaa taas hymyillä.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Suomalaiset Kai Suikkanen, Pekka Tuokkola ja Matias Sointu toteuttivat EBEL-liigassa ihmeen. Heidän joukkueensa HC Bolzano nousi sarjan viimeiseltä sijalta mestariksi.

Kai Suikkasen päävalmentama italialainen HC Bolzano on voittanut kansainvälisen EBEL-liigan mestaruuden. Suikkanen toteutti suoranaisen ihmeen, sillä kun hän aloitti pestinsä marraskuussa, joukkue oli sarjassa viimeisenä.

Bolzano oli myös finaalissa jo tappiolla otteluvoitoin 3–2, mutta nousi tasoihin ja tänään vieraskentällä mestariksi. Tänäinen ottelu päättyi maalein 3–2. Finaalivastustaja oli itävaltalainen Red Bull Salzburg.

Suikkanen teki pian työnsä alkamisen jälkeen merkittävän liikkeen, sillä seura pestasi joulukuun alussa maalivahdikseen Liigassa monta kautta pelanneen Pekka Tuokkolan. Hän siirtyi silloin Italiaan Mestiksen mestaruuden lopulta voittaneesta KeuPa HT:sta ja oli iso tekijä mestaruustiellä. Bolzanon ainoa suomalainen kenttäpelaaja on vielä viime kaudella Ilveksessä Liigaa pelannut Matias Sointu.

Suikkanen on aiemmin voittanut Suomen mestaruuden TPS:ssä vuonna 2010. Ulkomailla hän on valmentanut aiemmin KHL:ssä Lokomotiv Jaroslavlia kaudella 2010–2011.

EBEL-liiga on ollut kansainvälinen vuodesta 2006 saakka, mutta Bolzano on ainoa ei-itävaltalainen seura, joka on kyennyt voittamaan mestaruuden. Tämänvuotinen on Bolzanon toinen. Ensimmäisen seura saavutti vuonna 2014.

» Lähetä palautetta toimitukselle