K-Vantaa kaappasi KJT:n runkopelaajia

MESTIS / Uutinen
Mestiksen hopeajoukkue K-Vantaa paikkasi siirtomarkkinoilla kärsimiään menetyksiä solmimalla viikonloppuna sopimukset kolmen naapuriseura KJT:n avainpelaajan kanssa. Vantaalle siirtyvät hyökkääjät Miikka Lindholm ja Pekka Nöyränen sekä puolustaja Patrik Lostedt.

Miikka Lindholm, 22, oli viime kaudella KJT:n parhaita hyökkääjiä. Hän sijoittui runkosarjassa joukkueen sisäisessä pistepörssissä toiseksi lukemilla 16+14=30 ja teki Mestiksen karsintasarjassa 10 ottelussa tehot 7+5=12. Nopealiikkeinen Lindholm ehti edustaa KJT:tä kaksi kautta. Viime kaudella hänen otteensa herättivät kiinnostusta myös liigatasolla, ja Lindholm kävi syksyllä Ilveksen testattavana.

Pekka Nöyränen, 22, debytoi viime kaudella Mestis-tasolla tekemällä 34 ottelussa tehopisteet 3+12=15. KJT:hen Nöyränen siirtyi viime kesänä kasvattajaseuransa Bluesin a-juniorijoukkueesta. Hän profiloitui päättyneellä kaudella tunnollisesti puolustavaksi ja paljon aloituksia voittavaksi hyökkääjäksi.

HIFK-lähtöinen puolustaja Patrik Lostedt, niin ikään 22, oli KJT:n parhaita puolustajia päättyneellä kaudella. Kovilla taklauksillaan mainetta niittänyt Lostedt teki 38 ottelussa tehopisteet 2+7=9. Hän oli myös KJT:n jäähykuningas 94 rangaistusminuutillaan.

Tehohyökkääjä Väisäselle jatkosopimus

K-Vantaa solmi viikonloppuna myös kolme jatkosopimusta viimekautisten pelaajiensa kanssa. Jo kolme tehohyökkääjää menettäneiden vantaalaisten kannalta tärkein niistä oli joukkueen toiseksi parhaan pistemiehen Hannu Väisäsen jatkosopimus. 24-vuotias Väisänen tehtaili viime kaudella runkosarjassa 43 pistettä yhtä monessa ottelussa.

Jatkosopimukset solmivat myös runkohyökkääjiin kuuluva Tuomas Nikoskelainen sekä nuori maalivahti Antti Niemi.

Uusien sopimusten myötä K-Vantaan ryhmä alkaa vähitellen muotoutua. Joukkueeseen haetaan vielä maalivahtia ja muutamaa kenttäpelaajaa. Lisäksi muutaman viime kaudella K-Vantaata edustaneen pelaajan tilanne on auki.

Pelaajaliikenne Vantaalla on ollut kevään aikana erittäin vilkasta - varsinkin vuoden takaiseen aikaan verrattuna. Päävalmentaja Jarmo Kauppi ei kuitenkaan ole tilanteesta huolissaan.

- Joukkueet elävät ja pelaajat menevät eteenpäin. Se kuuluu lajin luonteeseen. Pelaajien kehittäminen on yksi päätehtävistämme ja varsinkin liigaan siirtyneiden pelaajien puolesta en voi olla muuta kuin iloinen, hän vakuuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle