Kölzig juhlatunnelmissa, Brind'Amour pitkään poissa

Yön NHL-kierroksella nähtiin seitsemän ottelua. Olaf Kölzig nousi 200 voiton kerhoon Washingtonin voittaessa Carolinan.

Washington Capitalsin maalivahti Olaf Kölzig pelasi uransa 200. voitokkaan ottelun Carolina Hurricanesia vastaan. Voittoa voidaan sanoa saksalaisen itse pelaamaksi, sillä mies pysäytti 35 laukausta Capsin 5-3-voitossa.

Washingtonin Jarmoir Jagr (2+1) sekä Kip Miller (1+2) metsästivät mukavat teholukemat. Jagr onkin päässyt hirvittävään uuden vuoden vauhtiin. Carolinan Josef Vasicek laittoi pelin jännäksi kolmannessa erässä kahdella maalillaan, mutta Jeff Halpern niittasi loppunumerot tyhjään maaliin.

Sami Kapanen pelasi 21 minuuttia ja jäi miinukselle yhden osuman verran.

Maanantaina kätensä loukannut Rod Brind'Amour kävi onnistuneessa leikkauksessa keskiviikkona. Brind'Amourin odotetaan olevan sivussa peleistä noin kolme kuukautta. Capsin sairaslistalle liittyi ensimmäisessä erässä Steve Konowalchuck, joka loukkasi nivusensa.

Habs ja Tampa tasasivat pisteet

Itäisen Conferenssin viimeisistä playoff-paikoista taistelevat Montreal Canadiens ja Tampa Bay Lightning päätyivät 2-2-tasapeliin Tampassa.

Canadiens-kapteeni Saku Koivu oli yksi ottelun tähdistä syöttämällä avauserässä Richard Zednikin 0-1-maalin ja viemällä itse vieraat 1-2-johtoon toisessa erässä. Sakulla oli kolmannen erän puolivälissä mahdollisuus ratkaista ottelu rangaistuslaukauksesta, mutta Nikolai Khabibulin Lightning-maalilla venyi kiekon tielle.

Pisteet näyttivät jo lähtevän Montrealiin, kunnes ylivoimaspecialisti Dave Andreychuk tasoitti ottelun vain 55 sekuntia ennen loppua Patrik Traversen istuessa jäähyaitiossa.

Hossa ratkaisi lopussa

Myös Floridassa kotijoukkue Panthersin ja vierailija Ottawa Senatorsin ottelu pysyi tiukkana aina loppusekunneille asti. Sens vei voiton NHL:n maalipörssiä johtavan Marian Hossan minuutti ja 4 sekuntia ennen loppua tekemällä maalilla numeroin 1-2. Hossa oli aikaisemmin vienyt Sensin avauserässä 0-1-johtoon.

Suomalaisista Niklas Hagman oli toisena syöttäjänä Ivan Majeskyn 1-1-tasoitusmaalissa. Peliaikaa Hagmanille kertyi reilut 14 minuuttia. Olli Jokinen pelasi hieman yli 18 minuuttia ilman tehopisteitä. Jani Hurme vartioi Floridan maalia pysäyttäen 15 laukausta.

Stars ei antanut Columbuksen yllättää

Kotijoukkue Dallas Stars ei jättänyt vierailija Blue Jacketsille mahdollisuuksia vaan piti pisteet kotonaan maalein 4-2.

Blue Jackets siirtyi avauserässä johtoon David Lingin kauden ensimmäisellä maalilla, mutta Stars iski Guerinin, Kapasen ja Youngin toimesta kolme kertaa peräkkäin ja karkasi voittoon.

Jere Lehtinen sai syöttöpisteen Kapasen 2-1-maaliin. Ottelun tehokkain peluri oli Dallasi Mike Modano kahdella syötöllään.

Columbukset suomalaiset Pirjetä ja Hyvönen eivät pelanneet. Dallasin Jere Lehtinen uurasti reilut 20 minuuttia ja Niko Kapanen 15 minuuttia.

Kalifornian peleissä maalijuhlat

San Jose Sharks sai jälleen kokea katkeran tappion. Tällä kertaa voiton otti New Jersey. Sharks sai tappiostaan kuitenkin pisteen, sillä Joe Nieuwendykin 4-5-voittomaali syntyi vasta jatkoajalla.

Sharksin puolustaja Dan McGillis joutui jättämään ottelun kesken jäätyään Turner Stevensonin taklauksen alle. McGillis valitti pukukopissa päänsärkyä.

San Josen Teemu Selänne antoi ottelussa yhden syöttöpisteen. Sharksin maalia vartioi Miikka Kiprusoff, joka torjui 31 laukausta.

Anaheim nousi viime hetken kirillään Los Angeles Kingsin ohi ja voitti 6-5. Kolmannen erän puolivälissä Ankat olivat vielä 4-5-tappioasemassa, mutta Steve Rucchinin, Marc Chouinardin sekä Petr Sykoran maaleilla Anaheim vei pisteet. Maalit syntyivät reilun viiden minuutin aikana.

Suuresta maalimäärästä huolimatta maalivahtien torjunnat eivät olleet huippuluokkaa. Kingsin Felix Potvin torjui 7 laukausta ja Jamie Storr 15. Anaheimin maalilla Jean-Sebastien Giguere venyi 17 torjuntaan.

Ankoista tehomiehinä kunnostautuivat Paul Kariya (2+2) ja Steve Rucchin (2+1). Los Angelesin puolelta Ziggy Palffy teki tehot 1+2.

Edmontonin Detroit-voitosta sekä Jani Ritan ensimmäisestä NHL-maalista enemmän tässä uutisessa.