Kätensä murtanut McKay sivussa finaaleista

NHL / Uutinen
Devilsin jarruketjussa vahvat pudotuspelit pelannut laitahyökkääjä Randy McKay on sivussa ainakin toistaiseksi. Ensimmäisen finaalin toisessa erässä McKay joutui Ray Bourquen taklaamaksi ja miehen käsi vääntyi tilanteessa ilkeän näköisesti.

Heti ottelun jälkeen McKayn käsi röntgenkuvattiin sairaalassa ja lääkärit totesivat kädessä olevan murtuman. Voimalaituri on varmuudella sivussa seuraavista peleistä, mutta saattaa vielä palata sarjan viimeisissä peleissä. McKay ei itse ollut kovin optimistinen mahdollisuuksiensa suhteen todeten ettei hän tällä hetkellä mitenkään pysty edes pitämään mailaa kädessään. McKay on New Jerseylle paha menetys. Mies oli kovassa vireessä tämän vuoden pudotuspeleissä ja pelasi erinomaisesti Bobby Holikin johtamassa jarruketjussa. Holik ja McKay ovat pelanneet yhdessä itse asiassa jo Crash Linen ja Devilsin ensimmäisen mestaruuden ajoista asti, joten ainakin Holikilla saattaa olla ikävä pitkäaikaista ketjukaveriaan.

Tilanteessa McKay oli vastaanottamassa keskialueella takaviistosta tullutta puolustajan avausta. Hän kuitenkin ehti huomaamaan kohti tulossa olleen pakin ja jätti pelaamatta kiekkoa. Väistämään McKay ei sittenkään ehtinyt ja Ray Bourque sai iskettyä kunnon niitin keskijäällä. Tilanne näytti melko vaarattomalta, mutta McKayn käsi jäi oudossa asennossa pelaajien vartaloiden väliin.

McKayn Devilsin kokoonpanossa korvaa mitä todennäköisimmin kokenut keskushyökkääjä Bob Corkum, joka hankittiin varta vasten pudotuspeleihin varamieheksi kesken kauden. Devilsillä on kuitenkin enää kolme oikeaa laituria käytettävissään, sillä Corkum on sentteri ja toinen vaihtoehto Jim McKenzie taas vasen laitahyökkääjä. Devils tullee sekoittamaan peluutustaan enemmän kuin aiemmin ja heittää miehiä kentälle tilanteen mukaan aiemman neljän ketjun pyörityksen sijaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle