JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Kärppiin kokemusta, kovuutta ja vauhtia

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät on tehnyt pelaajasopimukset kolmen hyökkääjän kanssa. Tomas Plihal ja Toni Kähkönen liittyvät joukkueen vahvuuteen kahden vuoden sopimuksilla. Lisäksi Ouluun saapuu Ruotsin Djurgårdenista 21-vuotias John Norman, jonka sopimus on vuoden mittainen.

Keskushyökkääjä Tomas Plihal saapuu Ouluun Turusta, jossa mies pelasi yhteensä 61 ottelua pudotuspelit mukaan lukien tehden niissä 38 (16+22) tehopistettä. Kaikkiaan Plihal edusti turkulaisseuraa kolmen kauden ajan.

– Plihal tuntee liigan ja pystyy pelaamaan isossa roolissa. Pohjoisamerikkalaisen kiekkokulttuurin omaksuneena hän tuo meille kovuutta, jota meillä ei ole liikaa, sanoo Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta.

– Olen viihtynyt Suomessa ja SM-liigassa. Sarja on kovatasoinen ja olen nauttinut näistä vuosista. Pelaan aina voittaakseni, en halua hävitä. Haluan tuoda Kärppiin voitonhaluni ja annan joka ilta kaikkeni, vakuuttaa keskushyökkääjä.

Espoosta Ouluun saapuu laitahyökkääjä Toni Kähkönen. Juuri päättyneellä kaudella mies pelasi Bluesin riveissä kaikkiaan 76 ottelua, jossa syntyivät tehopisteet 16+18=34.

– Kapteenin rooli Bluesissa kertoo johtajaominaisuuksista ja hän on ollut kova kovissa peleissä. Kähkönen oli kiinnostunut meistä ja me haluamme tarjota hänelle ison haasteen, taustoittaa Aravirta.

– Tämä on iso juttu minulle. Lähden ensi kertaa pelaajana pois Espoosta. Toivottavasti löydän itsestäni lisää Kärppien paidassa. Kärpissä on paljon voittaneita ja kokeneita pelaajia sekä lupaavia nuoria. Voin nähdä itseni siinä jossain välillä, kertoo Kähkönen.

Nuori ruotsalaishyökkääjä John Norman on uusi tulokas SM-liigaan, mutta Aravirta tietää mitä odottaa.

– Nopeutta keskushyökkääjäosastolle. Nuoruutta ja vahvaa motivaatiota, luettelee päävalmentaja.

Lisäksi Kärppien viime kauden joukkueesta kapteeni Ilkka Mikkola on tehnyt kauden jatkosopimuksen.

Junioripelaajista 20-vuotias puolustaja Vladimir Eminger on tehnyt kolmen vuoden liigasopimuksen ja uutena liigarinkiin tulee kahden vuoden sopimuksella Vaasan Sportista kotiseuraansa palaava 18-vuotias hyökkääjä Joonas Huovinen.

Kärpillä on nyt liigakauden 2012–2013 joukkueessa 27 pelaajaa, joista kaksi maalivahtia, yhdeksän puolustajaa ja 16 hyökkääjää.


Kähkönen hyökkää jatkossa mustapaitojen riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle