Kärppien kauden 2017-2018 joukkue rakentuu suurin harppauksin

LIIGA / Uutinen
Iso osa Kärppien tulevan kauden joukkueesta on nyt selvillä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät on solminut lukuisia pelaajasopimuksia tulevalle kaudelle. Uusien tulokkaiden lisäksi myös osa päättyneen kauden pelaajista jatkaa joukkueessa.

Oulun Kärpillä on solminut uuden sopimuksen 14 pelaajan kanssa kaudelle 2017-2018. Tulokkaissa on sekä kotimaisia että ulkomaisia kiekkoilijoita.

Maalivahtiosasto vahvistuu JYP-sopimuspelaaja Veini Vehviläisellä. Vehviläinen pelasi päättyneen kauden lopun lainalla Vaasan Sportissa, ja tulee ensi kaudella vahtimaan kärppämaalia vuoroin Jussi Rynnäksen kanssa.

Puolustajaosastolle uutena tulijana saapuu Jukureissa loistavan kauden pelannut Miika Koivisto. Koiviston pistesaldo päättyneellä kaudella oli 4+33=37.

Uusia hyökkääjiä ovat yhtä lainapestiä lukuunottamatta koko uransa SHL:n Frölundassa pelannut Nicklas Lasu, Ässissä edelliskauden kiekkoillut Charles Bertrand sekä TPS:ää ja Sportia aiemmin edustanut Otto Karvinen.

Nelikon lisäksi joukkueen hyökkäyskalustoon saapuu myös seuran oma kasvatti Kristian Kangas. Kangas pelasi päättyneellä kaudella Kokkolan Hermeksessä, jossa hän iski 48 ottelussa 41 tehopistettä.

Jatkosopimukset on tehty puolustaja Aleksi Mäkelän sekä hyökkääjinä pelaavien Sami Anttilan, Aku Kestilän ja Radek Koblizekin kanssa. Kärppien A-nuorista liigasopimuksen tekivät puolustaja Juho Korhonen, hyökkääjät Julius Hermonen ja Niko Kuiri sekä maalivahti Justus Annunen.

Jatkajia ja lähtijöitä

Vehviläisen sopimuksen myötä maalivahti Sami Aittokallion sopimusta ei todennäköisesti jatketa. Aittokallion viimeisin sopimus ylettyi päättyneen kauden loppuun.

Hyökkääjistön osalta Kärpillä on tällä hetkellä voimassa olevat sopimukset Saku Mäenalasen, Ville Leskisen, Mikael Ruohomaan, Miska Humalojan, Jari Sailion ja Jesse Koskenkorvan kanssa. Myös Mika Pyörälällä on voimassa oleva sopimus, mutta hän käyttänee sopimuksessaan olevan ulkomaan option tulevalla kaudella.

Puolustajista voimassa olevat sopimukset ovat Lasse Kukkosella, Shaun Heshkalla, Taneli Ronkaisella, Mikko Niemelällä ja Jani Hakanpäällä.

Kärpillä on tämän myötä yhteensä 15 hyökkääjää, kahdeksan puolustajaa ja kolme maalivahtia kaudelle 2017-2018.

Myös valmennusjohto uudistuu tulevalle kaudelle. Usean edelliskauden apuvalmentajana toiminut Mikko Manner siirtyy päävalmentajaksi, ja Kärppien A-nuoria pitkään valmentanut Lauri Mikkola liittyy Mannerin valmentajatiimiin.

Apuvalmentaja Toni Sihvonen, joukkueenjohtaja ja maalivahtivalmentaja Ari Hilli sekä fysiikkavalmentaja Samppa Jaakola jatkavat myös tulevalla kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle