Kärppien ensi kauden kuviot selkenivät

LIIGA / Uutinen
Kärppien ensi kauden joukkue alkaa olla 80-prosenttisesti kasassa, kertoi Kärppien valmentaja Kari Heikkilä tänään seuran tiedotustilaisuudessa. Tilaisuudessa ilmoitettiin Jari Laukkasen lopettavan pelaajauransa sekä Harri Ahon uran päättymisen ainakin Suomen kaukaloissa. Lisäksi ilmoitettiin kuusi jatkosopimusta.

Kärpät ei vielä tänään ilmoittanut yhdestäkään uudesta hankinnasta, mutta kuuden vanhan pelaajan kanssa on tehty jatkosopimus.

Kolmevuotiseen sopimukseen nimensä laittoi alle Mikko Palomäki.
Kaksivuotisia sopimuksia saatiin sorvattua Jari Viuhkolan, Sakari Palsolan, Lasse Kukkosen sekä Juha-Pekka Haatajan kanssa.
Brett Lievers jatkaa joukkueessa vielä ainakin yhden kauden.

Kärpillä on tällä hetkellä valmiina 19 pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Tämä joukko kuitenkin ilmeisesti vähenee yhdellä, koska toimitusjohtaja Juha Junnon mukaan Juha Joenväärälle ei ensi kauden joukkueessa ole sopivaa roolia tarjolla voimassaolevasta sopimuksesta huolimatta.

Kärpät hakee ensi kaudeksi vielä ainakin toista maalivahtia, selkeää 1-puolustajaa sekä kahta laitahyökkääjää joista ainakin toisen pitäisi osata ja myöskin pystyä tekemään myöskin maaleja. Mitään tusinamiehiä Kärpissä ei näille paikoille olla hakemassa, sillä juuri näiden miesten tulisi kuulua Kärppien terävimpään kärkeen.

Kärppien sopimuspelaajat (til. 4.4.2002)

Divisioona-ajoista lähtien Jari Laukkasen, Sakari Palsolan, Harri Ahon ja Juha Joenväärän ympärille rakennettu runko on nyt historiaa; kvartetista Kärpissä jatkaa ainoastaan hyökkääjä Sakari Palsola. Mennyt kausi oli "Sakelle" vaikea; lopulta parhaimmat pelit Palsola pelasi Lasse Pirjetän kentän laidassa.

Nuori sentteri Jari Viuhkola oli kauden alkaessa uransa käännekohdan edessä. Kehitystä oli tapahduttava tai Viuhkola saisi etsiä uusia haasteita jostain muualta. Pelin henki oli raaka, mutta Viuhkola vastasi haasteeseen pelaamalla todella hyvän ja ehjän kauden Kärppien ykkösketjun sentterinä.

Aina luotettava ja tunnollinen puolustaja Lasse Kukkonen pelasi myös hyvän kauden Viuhkolan kentän takana. Palkkio tuli kauden päätteeksi maajoukkuekomennuksen myötä. Ensi kausi on Lassen ensimmäinen, jolloin hän ei pelaa kokeneemman pelaajan rinnalla; ensi kaudella koko puolustuksen runko rakentuu Lassen ympärille.

Isokokoinen puolustaja Mikko Palomäki reissasi koko kauden A-junioreiden ja edustuksen välillä, mutta liigan playoffien alkaessa ei kuulunut edustuksen pelaavaan kokoonpanoon. Palomäestä voi sanoa, että tekee ensi kaudella läpimurtonsa suomalaiseen SM-liigakiekkoiluun. Akibergmäisesti hyvin luisteleva ja liikkuva Palomäki kaipaa otteisiinsa kovuutta, mutta tulee olemaan jo ensi kaudella Kärppien runkopakkeja.

Aina niin sympaattinen jenkkisentteri Brett Lievers aloittaa jo neljännen kauden SM-liigassa, ja kolmannen kauden Kärpissä. Kausi oli loukkaantumisten sävyttämä, eikä pisteiden valossa mennyt kausi ollut yhtä hyvä kuin kaksi aiempaa. Parantamisen varaa Brettille tästä kaudesta jää, mutta hän tulee olemaan Kärppien terävimpiä syömähampaita yhdessä Andrei Potaitchukin kanssa.

Hyökkääjä Juha-Pekka Haataja teki uransa ensimmäisessä liigaottelussa heti maalin. Kaiken kaikkiaan "Junnu" pelasi hyvän debyyttikauden; maaleja, tärkeitäkin, tuli 4 kappaletta. Taitava ja hyvin liikkuva sopii Kärppien systeemeihin, josta on osoitus kahden vuoden jatkosopimus.

Lisäksi: Markus Korhonen (mv); Topi Jaakola (p), Mikko Lehtonen (p), Kimmo Lotvonen (p), Mikko Myllykoski (p), Joni Pitkänen (p); Jussi Jokinen (h), Henrik Juntunen (h), Lasse Pirjetä (h), Andrei Potaichuk (h), Mika Pyörälä (h).

» Lähetä palautetta toimitukselle