JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Kärpille tukku vahvistuksia

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät julkaisi keskiviikkona nipun pelaajasopimuksia. Uusina miehinä joukkueeseen liittyvät jo aiemmin uutisoidun Juho Jokisen ohella HPK:sta saapuvat Andy Chiodo ja Jonas Andersson sekä Ruotsissa alkukauden kiekkoillut Kari Haakana.

Oululaisseura teki samalla tilaa uusilla pelimiehilleen, sillä Kärpät vuokraa maalivahti Jaakko Suomalaisen loppukaudeksi JYPiin. Lisäksi odotuksia selvästi heikommin pelannut puolustaja Jan Novak passitetaan etsimään itselleen uutta seuraa.

- Uudet pelaajat ovat pelanneet tätä sarjaa tai ovat suomalaisia, ja sen näen hyvänä asiana. Näin ollen seuralla ja pelaajilla on valmiiksi tietoa, mistä on hyvä jatkaa yhteistä matkaa, Kärppien valmentaja Kari Jalonen kertoi.

Haakana aloitti kauden Ruotsin Allsvenkanissa Skellefteån paidassa. Mies kuitenkin riitaantui seurajohdon kanssa, ja edessä oli uuden seuran etsintä. 34-vuotias puolustaja on pelannut SM-liigaa Lukossa, Bluesissa ja Jokereissa.

- Tuntuu hyvältä, että asiat ratkesivat ja pääsin huippujoukkueeseen mukaan. Toivon, että pystyn omalta osaltani auttamaan joukkuetta eteenpäin, Haakana sanoi.

Isokokoinen Andersson on tällä kaudella tahkonnut HPK:ssa 42 ottelua ja tehnyt niissä tehot 11+13=24. Ruotsalaishyökkääjä on urallaan pelannut SM-liigaa HPK:n ohella Ilveksessä ja hänellä on kokemusta myös Pohjois-Amerikan kaukaloista.

- Tuntuu todella hyvältä, jännittävältä ja hauskalta mahdollisuudelta päästä pelaamaan menestyvään huippujoukkueeseen, liigan häntäpään HPK:sta runkosarjan kärkijoukkueeseen vaihtanut Andersson iloitsi.

Chiodo siirtyi viime kauden alla Ouluun, mutta loukkaantumisten myötä matka jatkui lopulta Jokereiden kautta HPK:hon. Agressiivisesti pelaava kanadalainen on venynyt kiekon eteen tällä kaudella torjuntaprosentilla 91,17.

- Olen hyvilläni, että matka jatkuu Oulussa. Tiesin, että pääsen mukaan hienoon organisaatioon ja joukkueeseen. Tarkki on tehnyt hienoa työtä, joten minun on sopeuduttava nopeasti ja annettava kaikkeni, jotta pystyn auttamaan joukkuetta, Chiodo puolestaan linjasi tulevaisuuttaan Kärpissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle