Kärpille seitsemän jatkosopimusta – Grönholm uusi hankinta

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät on hankkinut riveihinsä puolustaja Ossi-Petteri Grönholmin sekä tehnyt seitsemän merkittävää jatkosopimusta. Samalla seura tiedotti, että Mikko Haapakoski jatkaa joukkueen apuvalmentajana ja Ari Hilli ottaa urheilutoimenjohtajan paikan.

Kärppien nyt julkistamat seitsemän jatkosopimusta sisältävät Tuomas Tarkin, Ilkka Mikkolan, Jonas Anderssonin, Antti Aarnion, Mikko Alikosken, Oskari Korpikarin ja Antti Ylösen kontrahdit. Mikkolan sopimus kattaa kolme kautta, Tarkin, Aarnion, Alikosken, Korpikarin ja Ylösen kaksi vuotta. Anderssonin sopimus on yksivuotinen.

Uutena miehenä kärppäryhmään liittyy kovasta taklauspelaamisestaan tunnettu Ossi-Petteri Grönholm. Grönholm on kotkalaislähtöinen puolustaja, jolla on kokemusta SM-liigasta Lahden Pelicansin ja Lappeenrannan SaiPan riveistä. Viime kaudella 26-vuotias pakki pelasi SaiPassa 45 ottelua, joissa hänelle merkittiin tehopisteet 4+13=17. Tammikuun lopussa mies jätti Etelä-Karjalan taakseen ja kävi haistelemassa uusia tuulia Elitserienin Frölundassa. Grönholmin sopimus Kärppien kanssa on kaksivuotinen.

– Grönholm sopii pelityyliltään ja ominaisuuksiltaan joukkueeseen valtavan hyvin. Olemme seuranneet hänen kehitystään jo pitempään, ja kuluneen kauden aikana vahvistui halu saada hänet kärppäpaitaan, valmentaja Mikko Haapakoski kertoo.

Haapakoski jatkaa apuvalmentajana kaksivuotisella sopimuksella. Hän toimi Kari Jalosen apuvalmentajana neljä kautta, ja nyt on vuorossa yhteistyötä Matti Alatalon kanssa.

Ari Hilli puolestaan ottaa tutun maalivahtivalmentajan työnsä rinnalle uuden tehtävän, urheilutoimenjohtajan postin. Kyseistä vakanssia ei Kärppien organisaatiossa ole aiemmin ollut.

– Viestit, jotka tästä työkonseptista olemme saaneet kertovat, että tehtävään tarvitaan henkilö, joka tuntee organisaation kulttuurin ja toimintatavat sekä yleensäkin toimialan pitkältä aikajänteeltä. Hilli edustaa kokemusta, jota tehtävään tarvitaan, Kärppien hallituksen puheenjohtaja Seppo Arponen luonnehtii.

Kärpät tiedotti myös tehneensä kolmevuotiset sopimukset junioreista eteenpäin ponnistavien maalivahti Antti Rautiolan ja hyökkääjä Tomi Pekkalan kanssa. Oululaisseuralla on ensi kaudeksi 20 pelaajasopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle