TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Kärpille kanadalainen keskushyökkääjä

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät jatkoi joukkueensa vahvistamista, kun seura kiinnitti kanadalaisen Martin St. Pierren loppukaudeksi. 27-vuotias keskushyökkääjä liittyy joukkueeseen verorajan jälkeen.

Kärppien verkkosivujen mukaan Martin St. Pierre saapuu Ouluun tiistaina 26. lokakuuta, kun Kärpät kohtaa Porin Ässät Raksilassa. Kärpissä kanadalaisen odotetaan tilkitsevän keskushyökkääjien osastoa, joka kärsii vähintään joulutaukoon asti selkävaivojen takia sivussa olevan Jari Viuhkolan puuttumisesta.

– Tämä kovatasoinen keskushyökkääjä tuo vahvuutta myös ylivoimapeliin. Kaikella tapaa, myös liikkuvuudeltaan, St. Pierre on hyvinkin kärppämäinen pelaaja. Sentterin hankinta tuli ajankohtaiseksi, koska Jari Viuhkolan kuntoutumisen tilanne on vielä epävarma, kertoo seuran urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

27-vuotias St. Pierre on aloittanut kautensa KHL:ssä Neftehimikin riveissä. Kahdeksassa ottelussa mies kirjautti tililleen maalin ja kaksi syöttöpistettä.

– Venäjällä jääkiekkoilija elää aina epävakaassa tilanteessa. Joukkueessa oli kova kilpailu, en saanut mahdollisuutta vakuuttaa päävalmentajaa ja sain lähteä, St. Pierre kertoo taustoistaan. Venäjällä harjoittelin todella kovaa ja kunto on sen mukainen. Odotan innolla, että pääsen heti näyttämään osaamistani Suomessa, St. Pierre toteaa.

Uransa aikana 175-senttinen hyökkääjä on tahkonnut pääasiassa AHL:ssä, mutta haistellut myös NHL-tuulia yhteensä 38 ottelun verran Chicagon, Bostonin ja Ottawan riveissä. Viime talvena mies pelasi Ottawan farmijoukkueessa Binghamtonissa 77 ottelua pistein 24+48=72.

– Uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta pelintekijänä ja ylivoimassa. Suomen liigasta minulla ei ole kokemusta, mutta eiköhän NHL- ja AHL-kokemuksesta ole sielläkin hyötyä. Olen kuullut ystäviltäni, muun muassa Kärpissä pelanneelta Andy Chiodolta paljon hyvää SM-liigasta ja Kärpistä, kanadalainen taustoittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle