TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Kärpille kaksi vahvistusta Pohjois-Amerikasta

LIIGA / Uutinen
Aittokallio pelasi kolme edelliskautta Coloradon organisaatiossa.
Kuva © Getty Images
Oulun Kärpät kertoi tehneensä sopimukset puolustaja Jani Hakanpään sekä maalivahti Sami Aittokallion kanssa.

Jani Hakanpää siirtyy Ouluun St.Louis Bluesin organisaatiosta, jossa hän pelasi kaksi edelliskautta. Päättyneellä kaudella 23-vuotias puolustaja pelasi AHL-joukkue Chicago Wolvesin riveissä 64 ottelua tehoin 1+7. Isokokoinen (195cm/99kg) puolustaja on kärppävalmentaja Lauri Marjamäelle tuttu pelaaja entuudestaan Bluesin vuosilta.

− Kärpät on voittanut kaksi Suomen mestaruutta kahtena viime kautena, eli täällä on hyvät mahdollisuudet menestyä. Tunnen myös Lauri Marjamäen Espoon ajoiltani, joten tiedän kyllä, minkälainen vaatimustaso joukkueessa tulee olemaan, Hakanpää kommentoi seuran kotisivuilla.

− Pyrin tuomaan Kärppiin omia vahvuuksiani, eli jämäkkää puolustamista ja helppoja ensimmäisiä syöttöjä. Isona kaverina haluan tuoda fyysisyyttä ja jämäkkyyttä takalinjoille.

Maalivahti Sami Aittokallion, 23, viime kaudet ovat kuluneet myös Pohjois-Amerikassa Colorado Avalanchen organisaatiossa, jossa pelejä on kertynyt kuitenkin lähinnä vain AHL:ssä ja ECHL:ssä. Viime kaudella Ilves-kasvatti pelasi 16 AHL-ottelua ja lisäksi neljä ottelua ECHL:ää.

− Koko 2000-luku on ollut aikamoista Kärppien hallintaa. Kärpät on Euroopan tasolla ihan huippuseura, jolta odotetaan aina menestystä. Tiesin entuudestaan, että joukkueessa on valmennuspuoli kunnossa. Oulu on varmasti myös hyvä kehittymispaikka minulle pelaajana. Päätökseeni vaikutti myös Kärppien aktiivinen yhteydenpito ja kiinnostus suuntaani. Siitä tuli sellainen fiilis, että joukkue todella haluaa minut sinne, Aittokallio kertoi.

− Ensi vuonna lähdemme hakemaan menestystä sekä Liigan että CHL:n puolella. Henkilökohtaisena tavoitteenani on se, että parin vuoden päästä olisin valmis lähtemään uudestaan NHL-jäille kokeilemaan.

Oululaisjoukkueen urheilutoimenjohtaja Harri Aho oli hyvin tyytyväinen syntyneisiin sopimuksiin. Kummankin pelaajan sopimus on kaksivuotinen.

− Meidän puoleltamme on upea asia, että saimme riveihimme kaksi pelaajaa, jotka ovat jo todistaneet pystyvänsä pelaamaan Liigassa hyvällä tasolla. He ovat potentiaalisia huippupelaajia kotimaan liigaan, Aho totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle