TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Kärpille hyökkääjävahvistuksia Ruotsista - Kähkönen ja Lehtonen Ouluun

LIIGA / Uutinen
Kähkönen on pelannut Kärpissä aiemmin kaksi kautta.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Kärpät vahvistaa hyökkäyskalustoaan SHL:stä siirtyvillä Mikko Lehtosella ja Toni Kähkösellä.

Mikko Lehtonen ja Toni Kähkönen siirtyvät Kärppiin yksivuotisilla sopimuksilla.

Lehtonen kiekkoili päättyneellä kaudella SHL:ssä Örebron sekä Djurgårdenin riveissä. 29-vuotias hyökkääjä iski yhteensä 50 runkosarjaottelussa tehot 6+13 ja pudotuspeleissä kahdeksassa ottelussa kaksi syöttöpistettä. Espoolaislähtöisellä hyökkääjällä on kokemusta myös KHL:stä, Sveitsin pääsarjasta, AHL:stä sekä NHL:stä. Kotimaisessa Liigassa Lehtonen on pelannut yhteensä 133 ottelua Bluesin paidassa.

− Hienoa päästä pelaamaan eurooppalaiseen huippuseuraan. Tässä on yhdeksän tai kymmenen vuotta mennyt nyt ulkomailla, ja päätettiin viimein tulla takaisin Suomeen. Halusin tulla joukkueeseen, jolla on kovat tavoitteet ja hyvä taustaorganisaatio. Lopulta oli hyvinkin helppo valinta tulla nimenomaan Kärppiin, Lehtonen kertoi.

Urallaan aiemmin kausina 2012-14 Kärppiä edustanut Kähkönen vietti kaksi edelliskautta SHL:ssä Leksandin ja Karlskronan riveissä. Päättyneellä kaudella hän keräsi Karlskronassa 51 runkosarja- ja karsintaottelussa 12 syöttöpistettä. 29-vuotias Kähkönen on Liigassa pelannut yhteensä 451 ottelua Kärppien lisäksi Bluesin riveissä ja saavuttanut yhden Suomen mestaruuden sekä kaksi hopeamitalia.

− Ihan loistavat fiilikset palata Ouluun. Oltiin Ruotsissa pari vuotta, mutta nyt on kiva tulla loistavaan organisaatioon takaisin. Paljon hyviä äijiä, joita oli joukkueessa viime visiitinkin aikaan. Raksilassa on Suomen paras yleisö ja Etäkärpät tuovat vielä ekstraa siihen. Ei voi valittaa, kun pääsee jälleen Ouluun pelaamaan, iloitsi Kähkönen.

Oululaisjoukkueen urheilutoimenjohtaja Harri Aho oli tyytyväinen syntyneisiin sopimuksiin ja hänen mukaansa joukkue on nyt lähes valmis.

− Kahta tai kolmea pelaajaa haetaan vielä, Aho valotti joukkueen kokoamista.

» Lähetä palautetta toimitukselle