Kärpille huippuvahvistus Pohjois-Amerikasta - Tlusty siirtyy Ouluun

LIIGA / Uutinen
Tlustyn viimeisin NHL-seura oli New Jersey Devils.
Kuva © Getty Images
Oulun Kärpät hankki hyökkäykseensä reilusti NHL-kokemusta, kun tšekkihyökkääjä Jiri Tlusty liittyy oululaisryhmään.

Jiri Tlustyn sopimus Kärppiin on loppukauden mittainen. Hyökkääjä kävi syksyllä Colorado Avalanchen harjoitusleirillä hakemassa paikkaa joukkueeseen, mutta jäi vaille sopimusta.

Koko urallaan 28-vuotias Tlusty on pelannut 450 NHL-ottelua Toronto Maple Leafsin, Carolina Hurricanesin, Winnipeg Jetsin sekä New Jersey Devilsin miehistöissä. Viime kaudella Tlusty iski Devilsin riveissä 30 ottelussa tehot 2+2. Hän on viimeistellyt NHL-urallaan kolmella kaudella yli 30 tehopistettä.

Toronton vuonna 2006 ykköskierroksella varaama hyökkääjä on pelannut urallaan myös yhdet MM-kisat. Nuorisomaajoukkueissa hän on saavuttanut maailmanmestaruudet sekä alle 18-vuotiaiden että alle 20-vuotiaiden maajoukkueissa.

− Hän on osoittanut kykynsä lajin huipputasolla ja tuo kaivattua voimaa hyökkäyspeliimme. Jiří liittyy joukkueen vahvuuteen maaottelutauon aikana, kertoi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

Koeajalla joukkueessa ollut norjalaispuolustaja Nicolai Bryhnisveen sen sijaan ei jatka joukkueessa. Puolustaja esiintyi joukkueessa yhdeksässä ottelussa ilman tehopisteitä.

Hokissa lainalla kiekkoillut puolustaja Taneli Siikaluoma palaa Bryhnisveenin poistumisen myötä takaisin Kärppien vahvuuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle