Kärpillä iso kala kiikarissa - kultaleijonaa havitellaan Ouluun

LIIGA / Uutinen
Janne Pesonen on tuttu näky leijonapaidassa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Tämän kauden siirtotakaraja lähestyy, mutta ensi kauden pelaajasopimuksia solmitaan kulisseissa jo tiuhaan tahtiin. Jatkoaika keräsi jälleen maukkaimmat käytävähuhut samaan pakettiin.

Oulun Kärpät on Jatkoajan lähteiden mukaan erittäin kiinnostunut hankkimaan riveihinsä seuran oman kasvatin, vuonna 2011 maailmanmestaruudenkin voittaneen hyökkääjä Janne Pesosen.

Kaudella 2007-08 edellisen kerran kasvattajaseuransa paidassa pelannut Pesonen on pelannut urallaan niin NHL:ssä, KHL:ssä kuin tällä ja edelliskaudella SHL:ssäkin.


Kai Suikkasen valmennuskauteen siirtyvä Kärpät on kotiuttamassa myös toista seuran omaa kasvattia, kun 37-vuotias puolustaja Ilkka Mikkola on suuntaamassa takaisin oululaisseuraan.

Urallaan ennätykselliset kahdeksan SM-kultaa voittanut Mikkola on pelannut edelliset kolme kautta Rauman Lukossa.


Viimeiset neljä kautta Tapparan takalinjoilla luutinut Teemu Aalto on siirtymässä tulevaksi kaudeksi paikalliskilpailija Ilveksen riveihin. 37-vuotiaalla Aallolla on optio Tapparaan vielä tulevaksikin kaudeksi, mutta Jatkoajan tietojen mukaan kirvesrinnat eivät ole kiinnostuneita käyttämään sitä.

Aalto on voittanut urallaan kahdeksan SM-mitalia, kolme hopeista ja viisi pronssista. Lisäksi hän on voittanut kertaalleen SM-liigan puolustajien pistepörssin kaudella 2007-08.


Ilves on Jatkoajan tietojen mukaan solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen kapteeninsa Sami Sandellin kanssa.

Tällä kaudella polvileikkauksen vuoksi vain kahdeksan ottelua pelaamaan pystynyt Sandell on Ilveksen oma kasvatti.


Tällä kaudella peräti viittä eri maalivahtia peluuttanut HPK neuvottelee ensi kaudesta ruotsalaismaalivahti David Raution kanssa. Luulajasta kotoisin oleva maalivahti on pelannut kaksi edellistä kautta Linköpingin riveissä SHL:ää.

30-vuotias Rautio on edustanut Ruotsia kerran alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa sekä ollut kertaalleen mukana Euro Hockey Tourin osaturnauksessa vuonna 2014.


Espoon Bluesin surullisen pitkään lähtijälistaan viimeisimpänä keskiviikkoiltana liittynyt puolustaja Juuso Vainio on liittymässä Porin Ässien riveihin.

21-vuotias HPK-kasvatti ehti pelata tällä kaudella 18 ottelua Blues-paidassa ennen loukkaantumistaan, jonka jälkeen hän ei ole vielä päässyt takaisin pelikuntoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle