Kärpät vierasvoittoon Naisten Liigan finaalissa

Muut Sarjat / Uutinen
Kärpät onnistui Tampereella. Niina Mäkinen vei vieraat 1-0-johtoon.
Kuva © Arno Hämäläinen
Vahva puolustuspelaaminen petasi Kärpille avausvoiton Naisten Liigan finaaleissa.

Ilveksen ja Kärppien finaalisarjan ensimmäisessä kohtaamisessa ote oli aluksi kotijoukkueella. Jo puolen minuutin kohdalla saamastaan joukkuerangaistuksesta takaiskutta selvittyään Kärpät pikkuhiljaa käänsi pelin painopisteen Ilveksen maalille. Vieraitten toista ylivoimaa ehti kulua vain 11 sekuntia, kun keskelle vapaaksi jätetty Niina Mäkinen lämäsi oululaiset 1–0-johtoon.

Toiseen erään tupsukorvat tulivat vauhdilla ja voimalla, mutta Kärppien puolustus kesti ja Suvi Käyhkö hassutti läpiajosta voittomaaliksi jääneen 2–0-osuman. Ilves kavensi pian tämän jälkeen tasaviisikoin Kärppien avausmaalin kaltaisella kaukolaukauksella ruuhkan takaa, mutta enempää maaleja Ilves ei onnistunut tekemään kärppämaalilla varmoin ottein torjuneen Johanna Oksmanin taakse.

Kolmannen erän kotijoukkue aloitti jälleen vahvalla paineella kärppäpäädyssä. Kärpät sai lähinnä nostettua kiekkoa pois omalta alueelta. Maaleja erässä ei kuitenkaan nähty ennen kuin Saila Saari katkaisi Ilveksen takaa-ajon heittämällä loppunumeroiksi 3–1 tyhjään maaliin.

Finaalit jatkuvat sunnuntaina 1.4. Oulussa. Suomen mestaruuteen tarvitaan kolme otteluvoittoa.