BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Kärpät tiedotti Bäckströmin sopimuksesta

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät tiedotti tänään Niklas Bäckströmin siirrosta Oulun Kärppiin. Kärppien ja Bäckströmin välinen sopimus on kestoltaan 2 kautta. Samassa tiedotustilaisuudessa Kärpät ilmoitti Pekka Saarenheimon ja Juho-Tuomas Appelin jatkosopimuksista; tällä kaudella liigadebyytin tehneiden nuorukaisten sopimukset ovat Bäckströmin sopimuksen tavoin kestoltaan 2-vuotisia.

Nyt julkaistavista sopimuksista merkittävin oli HIFK:n kasvatti Niklas Bäckströmin kaappaus. 24-vuotias Bäckström pelasi viime kauden Ruotsin Elitserienissä Tukholman AIK:ssa. Edellisen kerran SM-liigassa Bäckström esiintyi SaiPan paidassa kaudella 2000-01. Isokokoista maalivahtia pidetään yhtenä maamme lupaavimmista maalivahdeista. Tukholman AIK:n tippuminen Ruotsin pääsarjasta mahdollisti Bäckströmin siirtymisen Suomeen, vaikka hänellä olisi ollut vuosi sopimusta jäljellä.

"Ruotsin kausi oli melko raskas. On aina todella kuluttavaa, kun tappioita tulee enemmän kuin voittoja. Peliämme emme saaneet loksahtamaan kohdalleen oikeastaan missään vaiheessa. Toisaalta kausi oli henkilökohtaisesti hyvin kasvattava ja uskon, että tulevaisuudessa olen paljon vahvempi maalivahti." kertoi "Nikke" viime kaudesta.

Niklas Bäckströmin siirtyminen Ouluun ja Oulun Kärppiin ei ollut niin yksiselitteinen juttu, sillä tästä nuoresta lahjakkuudesta oli kiinnostunut useampikin seura niin SM-liigasta kuin Elitserienistä. "Agentin kanssa mietimme vaihtoehtoja jatkon suhteen eritoten sen kautta, missä pystyisin parhaiten kehittymään. Täällä Oulussa puitteet jääkiekolle ovat erittäin hyvät. Joukkue on nuori ja nälkäinen, joten itsellekin tulee lisäpotkua jälleen harjoitella. Tavoite on sama kuin koko joukkueella, kehittyä ja tulla paremmaksi!"

Kärpissä Bäckström muodostaa maalivahtikaksikon yhdessä Markus Korhosen kanssa. Kovaa kilpailua on siis pelipaikasta Kärppien maalin suulla tiedossa, mutta se ei hätkäytä Kärppien uutta hankintaa. "Markus on hyvä maalivahti, ja tulin tänne kilpailemaan peliajasta. Töitä on kovasti tehtävä, jotta peliaikaa siunaantuisi." kertoi Niklas Bäckström.

"Petr Tenkratin kanssa ei ole vielä sopimusta"

Kärpillä on tehty voimassa olevat pelaajasopimukset 22 pelaajan kanssa. Joukkueessa on tapahtunut ns. luonnollista poistumaa, mutta pääpiirteittäin kaikkien viime kauden runkopelaajien kanssa on tehty jatkosopimukset. Joukkue alkaa olla kasassa, mutta seura hakee vielä pelaajamarkkinoilta laitahyökkääjää ja puolustajaa. Jatkoajan saamien tietojen mukaan Tenkratilla on sopimus Kärppiin, mutta Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno toppuuttelee hiukan. "Tenkratilla ei ole Kärppien kanssa sopimusta. Tällä hetkellä neuvottelemme hänen kanssaan lähes päivittäin. Hänen kautensa on päättynyt vasta vähän yli viikko sitten. Toivottavasti saamme asian ratkaistua positiivisella tavalla mahdollisimman pian."

Toiseen avoinna olevaan pelipaikkaa, puolustaja, on kiinnitetty ennakkospekulaatioissa myös tsekkiosaamista. Kärpät on kartoittanut tilannetta mm. viime viikonlopun Karjala-turnauksessa, mutta sopimustilanne on vielä avoinna. "Toivottavasti saamme asiaan selvyyden heti MM-kisojen jälkeen. Tavoitteenamme on saada asia mahdollisimman nopeasti selville, mutta tarkkaa aikataulua on mahdotonta sanoa. Olemme halunneet katsoa erilaisia vaihtoehtoja sekä Pohjois-Amerikasta, että Ruotsista ja kotimaasta. Monelta suunnalta olemme etsineet taustatietoja. Olemme seuranneet Tshekin maajoukkueen pelejä niin Tsekissä kuin myöskin Karjala-turnauksessa, ja nyt katsotaan sitten lopullista valintaa."

Monia Kärppäkannattajia on askarruttanut Kimmo Koskenkorvan tilanne. Hänelle on toimitusjohtaja Junnon mukaan jätetty sopimustarjous, jota Koskenkorva harkitsee. Kuitenkin kohta tulee se tilanne, että Koskenkorvalle ei ole enää suurta roolia joukkueessa. Tästä johtuen Kärpät ovat katsastaneet korvaavaa pelaajaa myöskin kotimaasta, eli seura harkitsee myös kotimaisen laitahyökkääjän hankkimista.

» Lähetä palautetta toimitukselle